Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Μέχρι την επόμενη Δευτέρα τα μηχανογραφικά των υποψηφίων της κατηγορίας 5%

Οι εν λόγω υποψήφιοι οφείλουν να γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να εισαχθούν σε όποια τμήματα επιθυμούν καθώς κάθε χρόνο με ΦΕΚ το Υπουργείο καθορίζει σε ποια τμήματα έχουν δικαίωμα εισαγωγής


Ολοκληρώνεται στις 16 Σεπτεμβρίου η διαδικασία της υποβολής μηχανογραφικού δελτίου για τους υποψηφίους που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις και εισάγονται σε ποσοστό 5% επιπλέον από τις θέσεις των εισακτέων.

Οι εν λόγω υποψήφιοι οφείλουν να γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να εισαχθούν σε όποια τμήματα επιθυμούν καθώς κάθε χρόνο με ΦΕΚ το Υπουργείο καθορίζει σε ποια τμήματα έχουν δικαίωμα εισαγωγής. Στο φετινό ΦΕΚ περιλαμβάνονται 437 τμήματα.

Πρόκειται για 268 τμήματα των Πανεπιστημίων και 169 τμήματα των ΤΕΙ. Ωστόσο οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να δουν τις αποκλειόμενες παθήσεις που ορίζει το κάθε τμήμα. Για παράδειγμα στο τμήμα Αρχιτεκτόνων μηχανικών του ΑΠΘ αποκλείονται όσοι έχουν προβλήματα όρασης ενώ στο τμήμα Τοπογράφων Μηχανικών εκτός από αυτούς αποκλείονται και όσοι έχουν κινητικά προβλήματα.

Οι ίδιες παθήσεις αποκλείουν και όσοι θέλουν να περάσουν στο Μαθηματικό της Θεσσαλονίκης. Αντίθετα τα δυο αυτά προβλήματα υγείας δεν αποτελούν τροχοπέδη για την εισαγωγή στο μαθηματικό της Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...