Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Ψάχνετε φοιτητικό, οικονομικό σπίτι στη Θεσσαλονίκη; Ιδού η λύση!


Αν είστε νέος φοιτητής ή το παιδί σας φεύγει για σπουδές στην Θεσσαλονίκη, τότε σας έχουμε βρει την κατάλληλη λύση για να μη ψάχνετε.

Κάντε τα πρώτα σας βήματα εύκολα και απλά με ένα κλικ.

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) έχει δημιουργήσει μια βάση με καταχωρήσεις σπιτιών προς ενοικίαση για όλους τους φοιτητές της και μη, για να μην μπερδεύονται με τα τοιχοκολλημένα χαρτάκια «ενοικιάζεται» στην πανεπιστημιούπολη.
Η υπηρεσία αυτή λειτουργεί για πάνω από 20 χρόνια κυρίως για πρωτοετείς φοιτητές ώστε να βρουν ένα σπίτι για την καινούρια τους φοιτητική ζωή. Το 2007 δημιούργησε και διαδικτυακή βάση προς διευκόλυνση των νέων φοιτητών, που πιθανόν βρίσκονται σε απόσταση από την πόλη, και έκτοτε ο αριθμός ενδιαφερόμενων φοιτητών ανεβαίνει. Πέρα από το ΑΠΘ, ενδιαφέρον δηλώνουν και φοιτητές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας αλλά και το Αλεξάνδρειο ΤΕΙ.
Η προϊστάμενη του Τμήματος Σπουδών ΑΠΘ Ελένη Χρυσοβελίδου είπε πως η ιστοσελίδα τους δεν έχει δημιουργηθεί για να είναι ανταγωνιστική των μεσιτών και πως προσπάθειά τους είναι να έχουν την καλύτερη δυνατή περιγραφή. Άρα η ιστοσελίδα δεν είναι μεσιτική αλλά διαθέτει ένα εξωτερικό σύνδεσμο με τις πληροφορίες επικοινωνίας των μεσιτικών γραφείων σε περίπτωση που κάποιος θέλει να απευθυνθεί σε αυτά.
Η κρίση έχει δημιουργήσει μια καθοδική τάση στις τιμές των ενοικίων με μείωση 10% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Επιπλέον, οι ιδιοκτήτες, δεδομένης της οικονομικής κατάστασης που υπάρχει, είναι πρόθυμοι να διαπραγματεύονται την τιμή των ενοικίων προς τα κάτω. Ο πρόεδρος του συλλόγου μεσιτών αστικών συμβάσεων Θεσσαλονίκης , Κώστας Τζάρος, είπε πως πλέον οι φοιτητές αποζητούν πιο συχνά ένα αυτόνομο διαμέρισμα χωρίς συγκάτοικους και το ποσό να μην υπερβαίνει τα 250 ευρώ.
Από την μεριά της το Κέντρο Προστασίας Πολιτών (ΚΕΠΚΑ), συνιστά την προσοχή των φοιτητών όσον αφορά τα συμβόλαια που υπογράφονται για τα φοιτητικά σπίτια. Υπήρξαν στο παρελθόν περιπτώσεις με δυσμενείς όρους στα συμβόλαια και είναι προτιμότερο οι φοιτητές να μην υπογράφουν συμβόλαια με όρους που δεν κατανοούν ή δεν συμφωνούν απόλυτα.
mothersblog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...