Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Κατέφτασε το πρώτο κύμα φοιτητών στην Ξάνθη. Σε αναζήτηση στέγης

-Σπίτια για όλα τα πορτοφόλια. Το κέντρο αποτελεί την πρώτη επιλογή των φοιτητών
-Αυξημένη η ζήτηση για δωμάτια στις φοιτητικές εστίες 


Η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. της χώρας την περασμένη Πέμπτη αποτέλεσε το εναρκτήριο λάκτισμα για γονείς και φοιτητές στον αγώνα για την αναζήτηση στέγης. 

Τις τελευταίες ημέρες οι πρωτοετής φοιτητές που κατάφεραν να περάσουν σε μια εκ των σχολών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου στην Ξάνθη καταφτάνουν στην πόλη αναζητώντας σπίτι, ενώ την ίδια ώρα ο χώρος έξω από τα Πανεπιστήμια έχει κυριολεκτικά καταλειφθεί από ενοικιαστήρια καθώς και πωλητήρια μεταχειρισμένων επίπλων και ηλεκτρικών συσκευών.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των κτηματομεσιτικών γραφείων Ξάνθης κ. Νίκο Χατζηνικολάου η πρώτη επιλογή γονέων και φοιτητών παραμένει το κέντρο της πόλης και συνοικίες πέριξ αυτού, έτσι ώστε οι φοιτητές να έχουν πρόσβαση τόσο στον χώρο των Πανεπιστημίων και τις συγκοινωνίες αλλά παράλληλα να μην βρίσκονται απομονωμένοι στον αστικό ιστό.  

«Οι νέοι φοιτητές που έρχονται από τις γύρω πόλεις ήδη εδώ και μέρες έχουν επισκεφτεί την περιοχή ψάχνοντας σπίτι. Τώρα έρχονται και οι υπόλοιποι και μέσα σε αυτό τον μήνα αναμένεται να κορυφωθεί η αναζήτηση για σπίτι» σημειώνει ο κ. Χατζηνικολάου, εξηγώντας πως συνήθως οι φοιτητές στο πρώτο έτος επιλέγουν σπίτια παλιά και οικονομικά για να βολευτούν, ενώ από το δεύτερο έτος – και εφόσον βρουν κάποιον με τον οποίο μπορούν να συνυπάρξουν – καταφεύγουν στη λύση της συγκατοίκησης.

«Στην Ξάνθη δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα οι φοιτητές να βρουν σπίτι. Υπάρχουν σπίτια και στις τιμές που θέλει και μπορεί ο καθένας» προσθέτει ο ίδιος. Από την έρευνα του ThrakiToday.com προκύπτει πως οι τιμές κυμαίνονται από 120-200 ευρώ για μια γκαρσονιέρα, ενώ ένα δίχωρο διαμέρισμα ξεκινά από τα 180 ευρώ και φτάνει τα 250 ευρώ. Στην περίπτωση των σπιτιών με δύο κρεβατοκάμαρες οι τιμές ξεκινούν από 250 ευρώ και φτάνουν έως και τα 320, ανάλογα με την περιοχή και την παλαιότητα των κτηρίων.

«Μέχρι στιγμής η κίνηση είναι η αναμενόμενη όπως κάθε χρόνο. Οι φοιτητές προτιμούν το κέντρο και από εκεί με τη χρήση της συγκοινωνίας μπορούν να κινηθούν προς την Πανεπιστημιούπολη» τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηνικολάου.

Η λύση της εστίας!
Στον αντίποδα αυξημένη είναι η ζήτηση που παρατηρείται για την διεκδίκηση ενός δωματίου στις Φοιτητικές Εστίες της Ξάνθης, που σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιπρύτανη σε θέματα φοιτητικής μέριμνας του ΔΠΘ κ. Γεώργιο Κώστα, ξεπερνά κατά πολύ την αντίστοιχη ζήτηση στις άλλες πόλεις του ΔΠΘ.

Ωστόσο τα προς διάθεση δωμάτια δεν επαρκούν για την κάλυψη της ζήτησης και ως εκ τούτου τηρείται σειρά προτεραιότητας ανάλογα με την οικονομική και οικογενειακή κατάσταση των φοιτητών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...