Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Έρευνα: Η σεξουαλική ζωή των φοιτητών στην Κρήτη

Στην έρευνα είναι προφανής η μείωση της ηλικίας έναρξης της σεξουαλικής ζωής Στην έρευνα είναι προφανής η μείωση της ηλικίας έναρξης της σεξουαλικής ζωής


Η θεωρία που θέλει τη φοιτητική ζωή να συνοδεύεται από μεγαλύτερη σεξουαλική ελευθερία αποδεικνύεται και με επιστημονικά δεδομένα, βάσει έρευνας που διεξήχθη σε φοιτητές της Νοσηλευτικής στην Κρήτη. Ερευνητές από τη Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του ΤΕΙ Ηρακλείου, το Βενιζέλειο και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, καθώς και το τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, διαπίστωσαν πως το 76,5% των ερωτηθέντων είχαν ήδη ολοκληρωμένες σεξουαλικές σχέσεις, με μέση ηλικία πρώτης σεξουαλικής επαφής τα 17 και για τα δύο φύλα, ενώ το 10,7% των φοιτητών είχαν διαβεί το κατώφλι σε ηλικία μεταξύ 13 και 15 ετών.

Στην έρευνα είναι προφανής η μείωση της ηλικίας έναρξης της σεξουαλικής ζωής και των Ελλήνων και διαφαίνεται και μια διαφορά γενεών. Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες μεγαλύτερης ηλικίας (26-43 ετών) είχαν την πρώτη σεξουαλική επαφή τους μετά την ενηλικίωσή τους, σε ποσοστό 71,4%, σε αντίθεση με τους μικρότερους (17-18 ετών), που το ποσοστό αυτό μόλις ξεπερνούσε το 13%. Ο σύντροφος κατά την πρώτη σεξουαλική εμπειρία τους ήταν για τους περισσότερους φοιτητές μεγαλύτερος σε ηλικία (61,7%), ενώ συνομήλικος ήταν για το 34,1% των ερωτηθέντων.

Όπως διαβάζουμε στην Ελευθεροτυπία, τα αγόρια αποδεικνύονται για ακόμη μία φορά πιο άτακτα, αφού σε ποσοστό 43,2% δήλωσαν ότι την πρώτη φορά που τους ανέβηκε η πίεση ήταν σχέση μιας βραδιάς. Το αντίστοιχο ποσοστό στα κορίτσια ήταν μόλις 0,5%. Η λίμπιντο των φοιτητών φαίνεται πως είναι αδάμαστη, αφού 38,6% δήλωσαν ότι συνδέονται με τρεις ή περισσότερες ερωτικές συντρόφους το τελευταίο έτος, έναντι 11,3% των φοιτητριών.

Αλλά και οι κυρίες δεν πάνε πίσω, καθώς φαίνεται να παίρνουν την πρωτιά στην κατηγορία των δύο ερωτικών συντρόφων. Το ενθαρρυντικό στοιχείο είναι πως οι φοιτητές της Νοσηλευτικής είναι συνεπείς με το επάγγελμά τους, κάνοντας χρήση προφυλακτικού στη συντριπτική τους πλειονότητα. Από τους σεξουαλικά ενεργούς φοιτητές και φοιτήτριες, 96,5% χρησιμοποίησαν προφύλαξη την πρώτη φορά.

prismanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...