Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Η Microsoft ανακοινώνει επιπλέον προγράμματα μέσω της πρωτοβουλίας YouthSpark

Η Microsoft έχει επηρεάσει πάνω από 100 εκατομμύρια νέους μέχρι σήμερα μέσω συνεργασιών με Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς καθώς και οργανισμούς τεχνολογικής πρόσβασης και εκπαίδευσης


Η Microsoft Corp. συμπληρώνοντας τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της παγκόσμιας πρωτοβουλίας της YouthSpark, ανακοίνωσε σήμερα τη διάθεση νέων και διευρυμένων προγραμμάτων τεχνολογικής εκπαίδευσης και δεξιοτήτων για νέους. Αξιοποιώντας ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν για 103 εκατομμύρια νέους κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους, η Microsoft αυξάνει την πρόσβαση στην επιστήμη των υπολογιστών μέσω της επέκτασης των TEALS- Σχολών Τεχνολογίας, Εκπαίδευσης και Παιδείας- και παρέχει ανώτερες δεξιότητες ψηφιακής μόρφωσης και τεχνολογίας μέσω του προγράμματος YouthSpark Hub.

«Δουλεύοντας με μη κερδοσκοπικούς συνεργάτες από όλο τον κόσμο, βλέπουμε πώς η εκπαίδευση στον τομέα της τεχνολογίας μπορεί να ισοσκελίσει σημαντικά τις ευκαιρίες και την απασχόληση για τους νέους», δήλωσε η Lori Forte Harnick, διευθύνουσα σύμβουλος της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης & Public Affairs της Microsoft. «Είτε πρόκειται για βασική ψηφιακή μόρφωση είτε για την επιστήμη των υπολογιστών, υπάρχει θετική επιρροή στους νέους όλων των ηλικιών και χωρών του κόσμου, όταν έχουν πρόσβαση στην τεχνολογική εκπαίδευση. Ενισχύουμε το YouthSpark προκειμένου να παρέχουμε μεγαλύτερη πρόσβαση.»

Σύμφωνα με ένα νέo report που κυκλοφόρησε από το International Youth Foundation (IYF), το ποσοστό της παγκόσμιας ανεργίας των νέων αναμένεται να φτάσει στο 12,8% μέχρι το 2018. Καθώς ο τεχνολογικός τομέας εξακολουθεί να προσφέρει οικονομική ανάπτυξη (συγκεκριμένα στις αναπτυγμένες χώρες), οι νέοι με ICT δεξιότητες θεωρούνται πιο ανταγωνιστικοί για νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες. Στην Ινδία, για παράδειγμα, τα επαγγέλματα στον κλάδο του ICT πληρώνουν έως και 2 φορές περισσότερο από ότι τα επαγγέλματα στον τομέα των υπηρεσιών, ενώ στις Φιλιππίνες, μία τεχνολογική θέση σε βασικό επίπεδο, κατά μέσο όρο, πληρώνεται 38% περισσότερο από τον κατώτατο μισθό.

«Μία διεθνής προσέγγιση για την ανάπτυξη των νέων είναι απαραίτητη για μακροπρόθεσμη, παγκόσμια, οικονομική ανάπτυξη και η πρόσβαση σε προχωρημένες ΙΤ δεξιότητες και εκπαίδευση μπορεί να είναι το σημαντικότερο βήμα αυτής της προσέγγισης», είπε ο Bill Reese, πρόεδρος και CEO της International Youth Foundation. «Στην IYF, πιστεύουμε ότι έχουμε ευθύνη απέναντι στους νέους από όλον τον κόσμο για να απαντήσουμε και να προωθήσουμε την ανάγκη για μια ευρεία, διεθνή στρατηγική ικανή να αντιμετωπίσει ζητήματα που επηρεάζουν τις τωρινές και μελλοντικές ζωές τους βοηθώντας τους να αξιοποιήσουν το πάθος και τις ιδέες τους, προκειμένου να χτίσουν ένα πιο λαμπρό μέλλον.»

Προκειμένου να δώσει στους νέους την ευκαιρία να αποκτήσουν σημαντικές τεχνολογικές δεξιότητες όπως απαιτούνται για τα επαγγέλματα του σήμερα, η Microsoft ξεκίνησε ένα διαδραστικό παιχνίδι ψηφιακής εκπαίδευσης για το Office 2013 στο YouthSpark Hub. Μέσω αυτού του ψηφιακού προγράμματος, νέοι από όλον τον κόσμο έχουν δωρεάν πρόσβαση -πάντα και παντού- στη γνώση βασικής επεξεργασίας κειμένου, παρουσιάσεων, βάσεων δεδομένων και υπολογιστικών φύλλων. Το YouthSpark Hub επίσης συμπεριλαμβάνει εκπαιδευτικό υλικό και διδακτικούς πόρους από τους συνεργάτες της Microsoft, όπως τη Khan Academy και το Sprout e-course από το TakingITGlobal.

Για τους νέους που είναι έτοιμοι να κάνουν το επόμενο βήμα στην τεχνολογική εκπαίδευση, η Microsoft χτίζει και επεκτείνει την εκπαίδευση της στην επιστήμη των υπολογιστών σε πολλές χώρες. Στην Αμερική, η επέκταση των TEALS της Microsoft, θα ξεπεράσει σε διπλάσιο τον αριθμό σχολείων, με μηχανικούς λογισμικού να συνεργάζονται εθελοντικά προκειμένου να διδάξουν βασικά και προχωρημένα μαθήματα της επιστήμης των υπολογιστών. Η επέκταση του προγράμματος των TEALS τώρα περιλαμβάνει 70 σχολεία σε 12 πολιτείες με 280 εθελοντές που θα φτάσουν τους 3.000 μαθητές κατά το σχολικό έτος 2013-2014.

Από το ξεκίνημα του YouthSpark το Σεπτέμβριο του 2012, η Microsoft έχει δημιουργήσει νέες ευκαιρίες εκπαίδευσης, απασχόλησης και επιχειρηματικότητας για 103 εκατομμύρια νέους από όλον τον κόσμο. Συγκεκριμένα στην Ελλάδα το Getbusy.gr το εκπαιδευτικό portal που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το Ελληνικό Δίκτυο Επαγγελματιών Πληροφορικής HePIS που απευθύνεται σε νέους που επιθυμούν να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια για την επαγγελματική τους ανάπτυξη, έχει προσελκύσει πάνω από 60.000 επισκέψεις μέσα σε διάστημα μικρότερο του ενός έτους με πάνω από 7.700 νέους να έχουν λάβει μέρος στο ερωτηματολόγιο του διαδικτυακού διαγωνισμού γνώσεων.

Σε συνεργασία με 186 μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς για νέους και μέσω των προγραμμάτων και των προϊόντων της, όπως το Office 365 για την Εκπαίδευση, το Skype, το πρόγραμμα Συνεργάτες στη Μάθηση, το DigiGirlz και το DreamSpark, η Microsoft έχει διευρύνει τη ψηφιακή πρόσβαση στην τεχνολογία και την εκπαίδευση για 78,6 εκατομμύρια νέους, έχει εμπνεύσει και βοηθήσει 14,9 εκατομμύρια μελλοντικές καινοτομίες μέσω εργαλείων, mentorships και εκδηλώσεων και αυξήσει την απασχόληση και τις επιχειρηματικές δεξιότητες για 9,9 εκατομμύρια νέους.

«Καθώς έχουμε δουλέψει με νέους στις πιο σημαντικές προκλήσεις τους, κατά τη διάρκεια του έτους, έχουμε εμπνευστεί από τις ηγετικές ικανότητες και το πάθος να αξιοποιούν αυτές τις ευκαιρίες για ανάπτυξη, όχι μόνο για τις δικές τους ζωές, αλλά για όλο τον κόσμο», δήλωσε η Harnick. «Για αυτό το λόγο, βλέπουμε έντονη συσχέτιση μεταξύ της ανάπτυξης των νέων και της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης και πιστεύουμε ότι είναι αξιόλογο να επενδύουμε σε νέους, ως κρίσιμο μονοπάτι για την επένδυση στο μέλλον.»
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...