Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Έλληνες φοιτητές υπότροφοι προγράμματος του Κλίντον

Αναμνηστική φωτογραφία, του ταξιδιού που μόλις ολοκληρώθηκε: ο Bill Clinton και η κόρη του Chealsy φωτογραφίζονται μαζί με τους 12 Έλληνες φοιτητές.

Δώδεκα Έλληνες φοιτητές από την Αθήνα και την επαρχία, επισκέφτηκαν το Clinton Global Initiative University, στο Saint Louis, της πολιτείας Missouri των ΗΠΑ.

Οι φοιτητές, είναι υπότροφοι του προγράμματος διεθνούς ευαισθητοποίησης και κατάρτισης που συνδιοργανώνει το CGIU με την Γιάννα Αγγελοπούλου.

Υποστηριζόμενοι οικονομικά (10.000 ευρώ έκαστος) θα κάνουν πράξη τις πρωτότυπες ιδέες τους, οι οποίες αφορούν στους τομείς της ανάληψης κοινωνικών δράσεων κατά της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, του περιβάλλοντος και της στροφής προς τον πρωτογενή τομέα και τις πρότυπες καλλιέργειες καθώς και σε ζητήματα δημόσιας υγείας.

Οι υπότροφοι επελέγησαν πριν από ένα μήνα από τη Γραμματεία του προγράμματος και από Επιτροπή Επιλογής, που συγκροτείται για τον σκοπό αυτό, από τον Γρηγόρη Σκαλκέα ομότιμο καθηγητή Ιατρικής και Ακαδημαϊκό, τον Ναπολέοντα Μαραβέγια, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, τον Θόδωρο Πελαγίδη, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και την Holly Sargent, τέως Associate Dean του Kennedy School of Government του Harvard.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...