Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Υποτροφίες από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και το Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ

Πολίτες και κάτοικοι της Ελλάδας, οι οποίοι κατέχουν τα απαραίτητα προσόντα, θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν τις ερευνητικές τους σπουδές σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο Πανεπιστήμιο

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και το Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ ανακοίνωσαν σήμερα τη θέσπιση των υποτροφιών «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» (ΙΣΝ) με επιχορήγηση ενός εκατομμυρίου.

Μέσω της εν λόγω δωρεάς, πολίτες και κάτοικοι της Ελλάδας, οι οποίοι κατέχουν τα απαραίτητα προσόντα, θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν τις ερευνητικές τους σπουδές σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο Πανεπιστήμιο.

Η εν λόγω δωρεά αποτελεί μέρος της προσπάθειες για την θέσπιση υποτροφιών για Έλληνες φοιτητές σε πανεπιστήμια του Καναδά, στο πλαίσιο του εορτασμού των 70 ετών διπλωματικών σχέσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τον Καναδά.

Έως τώρα, το Ίδρυμα έχει πραγματοποιήσει δωρεές συνολικού ύψους $4 εκατομμυρίων προς το Πανεπιστήμιο McGill, το Πανεπιστήμιο της Οττάβα, το Πανεπιστήμιο York και, σήμερα, το Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ.

Η δωρεά αποτελεί μέρος της τρέχουσας τριετούς πρωτοβουλίας των 100.000.000 ευρώ του Ιδρύματος για την αντιμετώπιση των δυσμενών συνθηκών της κρίσης στη χώρα, καθώς προσφέρει σε Έλληνες φοιτητές την ευκαιρία να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε διακεκριμένα πανεπιστήμια, παρά την οικονομική κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...