Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Ανοιχτές οι κάλπες σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ


110.000 φοιτητές εκλέγουν εκπροσώπους, υπό τη σκιά του σχεδίου «Αθηνά»

Σε κλίμα πόλωσης , λόγω του σχεδίου «Αθηνά» αλλά και των αντιπαραθέσεων που προηγήθηκαν με αφορμή τις κομματικές αφίσες παρατάξεων, διεξάγονται σήμερα οι φοιτητικές εκλογές, στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ όλης της χώρας.

Η μάχη αναμένεται να δοθεί μεταξύ της ΔΑΠ, που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία και έχει προβάδισμα τα τελευταία χρόνια, και στην ΑΡΕΝ, τη Νεολάια του ΣΥΡΙΖΑ.

Η τελευταία αναδεικνύει την κοινωνική δυσαρέσκεια που συνεπάγεται η μνημονιακή πολιτική καθώς και τις τεράστιες περικοπές στην Παιδεία. Όπως αναφέρει η σημερινή Ελευθεροτυπία, ενισχυμένο εκτιμάται ότι θα βγει και το ΚΚΕ, κυρίως στα ΤΕΙ, λόγω των περικοπών που έχει υποστεί η τριτοβάθμια εκπαίδευση, αλλά και λόγω των συγχωνεύσεων και καταργήσεων τμημάτων που επιφέρει το σχέδιο "Αθηνά".

Αντιθέτως, αναμένεται μείωση της απήχησης της ΠΑΣΠ, αντανακλώντας την καθίζηση του ΠΑΣΟΚ στις εθνικές εκλογές, λόγω της μνημονιακής πολιτικής του.

Με ενδιαφέρον αναμένεται και η καταγραφή των ποσοστών νεότερων κομμάτων, όπως η ΔΗΜΑΡ.

Κρατώντας αποστάσεις από τις υπόλοιπες αριστερές παρατάξεις, με πιο σκληρές θέσεις κατεβαίνουν και τα ΕΑΑΚ, που έχουν σταθερή απήχηση στα πανεπιστήμια.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, για άλλη μια χρονιά δεν φαίνεται πιθανότητα εκλογής κοινώς αποδεκτών αποτελεσμάτων, κάτι που έχει να συμβεί πολλές δεκαετίες. Ωστόσο είναι η πρώτη εκλογική αναμέτρηση ευρείας κλίμακας μετά τις εθνικές εκλογές του 2012 και σε κάθε περίπτωση ορισμένοι θα βγάλουν συμπεράσματα από τα αποτελέσματα των παρατάξεων.

Οι κάλπες αναμένεται να κλείσουν με τη δύση του ηλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...