Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Νέοι ΣΥΡΙΖΑ: "Να στερήσουμε το οξυγόνο στο φασισμό"

«Ανατρέπουμε το παρόν, δημιουργούμε το μέλλον, σταματάμε το φασισμό» είναι το σύνθημα του 2ου φεστιβάλ Νέων ΣΥΡΙΖΑ, που ανοίγει σήμερα και για τρεις ημέρες τις πύλες του στο πάρκο Νερού, στο Δέλτα Φαλήρου, λέει ο γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας Συνασπισμού και μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Ηλίας Χρονόπουλος, μιλώντας στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Ιδιαίτερα μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα πρέπει να αναδειχτεί ακόμη περισσότερο το αντιφασιστικό μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε μέσα από το Φεστιβάλ μας» τονίζει ο Η. Χρονόπουλος και προσθέτει: «Με τις δικτυώσεις αλληλεγγύης, με τους θύλακες δημοκρατίας και συλλογικότητας, οικοδομούμε μια εναλλακτική δίοδο, μια εναλλακτική κατεύθυνση που σαν χείμαρρος στερεί οποιοδήποτε οξυγόνο στο φασισμό. Συγκροτούμε αντιφασιστικό μέτωπο, συμμετέχουμε εδώ και πολύ καιρό στις αντιφασιστικές συλλογικότητες γειτονιών μαζί με απλό κόσμο προκειμένου να αναχαιτίσουμε τη Χρυσή Αυγή και τη δράση της».

Γραμματέας της Νεολαίας Συνασπισμού, καθώς δεν έχει συγκροτηθεί ακόμη ενιαία νεολαιίστικη οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο Η. Χρονόπουλος χαρακτηρίζει πάντως «απολύτως υποκριτική» την έκκληση του γραμματέα της Ν. ΠΑΣΟΚ για αντιφασιστικό μέτωπο των δυνάμεων του συνταγματικού τόξου. «Την ώρα που υποδαυλίζουν τη θεωρία των δύο άκρων, που καλλιεργούν ένα κλίμα ποινικοποίησης της ίδιας της Αριστεράς και μέσα από τις πολιτικές που έχουν στηρίξει τόσο το ΠΑΣΟΚ ως κυβερνητικό κόμμα όσο και η Ν. ΠΑΣΟΚ στα πανεπιστήμια και που έχουν διαλύσει την ελληνική κοινωνία, τότε –με συγχωρείτε- αλλά δεν μπορούμε μαζί τους να αντιμετωπίσουμε τον φασιστικό κίνδυνο» σημειώνει.

Αντίθετα, ο Η. Χρονόπουλος τονίζει την ανάγκη συμπόρευσης των Νέων ΣΥΡΙΖΑ με την ΚΝΕ. «Ιδιαίτερα αυτή την περίοδο είναι απαραίτητη η συμπόρευση γιατί οι αντίπαλοί μας, ο κοινός εχθρός μας, έχουν εξαπολύσει μια τόσο σφοδρή επίθεση με τις μνημονιακές πολιτικές αλλά και με τον κίνδυνο της ακροδεξιάς, ώστε τουλάχιστον θα έπρεπε να υπάρχει τουλάχιστον μια συστράτευση στο δρόμο, σε κοινές δράσεις» τονίζει χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...