Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Πρόσκληση γερμανικής φαρμακευτικής και του Lidl σε Ελληνες αποφοίτους λυκείου

«Προοπτικές κατόπιν επιτυχούς ολοκλήρωσης της εκπαίδευσης; Θέση εργασίας σε γερμανική πόλη ή στη χώρα προέλευσης - εξαρτάται από τις ανάγκες». Αυτό αναφέρει η αγγελία της γερμανικής Boehringer Ingelheim - μία από τις 20 κορυφαίες φαρμακευτικές εταιρείες παγκοσμίως-, η οποία απευθύνεται σε Ελληνες αποφοίτους Λυκείου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής η εν λόγω φαρμακευτική εταιρεία δεν είναι η μόνη γερμανική επιχείρηση που έχει υιοθετήσει ανάλογη πρακτική. «Διαβατήριο» σε καλές σπουδές και παράλληλη εργασία αλλά και επαγγελματική αποκατάσταση προσφέρουν μεγάλες γερμανικές εταιρείες και ήδη τα σχετικά «προσκλητήρια» έφθασαν σε ιδιωτικά σχολεία με εκπαιδευτικό προσανατολισμό, πλην του ελληνικού αναλυτικού προγράμματος, στην εκμάθηση της γερμανικής γλώσσας και του πολιτισμού.

Πλην της Boehringer Ingelheim, σχετικές προσκλήσεις έχει απευθύνει η Lidl, ενώ ανάλογη πολιτική υιοθετούν εταιρείες όπως η Deutsche Telekom και η Siemens.

Ενδεικτικά, η Boehringer Ingelheim προσφέρει «θέση εργασίας σε γερμανική πόλη ή στη χώρα προέλευσης (εξαρτάται από τις ανάγκες), ενώ υπάρχει και η δυνατότητα περαιτέρω εκπαίδευσης παράλληλα με το επάγγελμα». «Στο τέλος των σπουδών, ο απόφοιτος λαμβάνει συνήθως κάποια προσφορά για θέση εργασίας. Ο πρώτος μισθός κυμαίνεται στη Γερμανία μεταξύ 2.700 και 2.800 ευρώ» λέει η φαρμακευτική. Οσο για τη Lidl: «Στόχος μας είναι, μετά την αποφοίτησή σας, να αναλάβετε πλήρως τη θέση του Προϊσταμένου Πωλήσεων στην εταιρεία μας, έχοντας υπό την ευθύνη σας έως και 5 καταστήματα με περίπου 80 εργαζομένους» αναφέρει το προσκλητήριό της στους Ελληνες αποφοίτους Λυκείου.

Ενδεικτικά, η πρόσκληση της Lidl δίνει τη δυνατότητα ο ενδιαφερόμενος να επιλέξει ανάμεσα σε σπουδές στο Διεθνές Λιανεμπόριο ή στο Εμπόριο Καταναλωτικών Ειδών, στο εκπαιδευτικό ίδρυμα Hochschule Mosbach. Οι θεωρητικές σπουδές θα εναλλάσσονται κάθε τρεις μήνες με εργασία σε καταστήματα Lidl, ενώ με τη λήξη της τριετούς φοίτησης οι απόφοιτοι θα αποκτούν Bachelor of Arts. Από την πλευρά της η Boehringer Ingelheim προσφέρει πρόγραμμα εκπαίδευσης σε επαγγέλματα εργαστηρίου, τεχνολογίας παραγωγής, διοικητικά και παράλληλα δυϊκή φοίτηση (θεωρία και πρακτική εξάσκηση) στο Ingelheim και στο Biberach στον τομέα της Φαρμακευτικής Πληροφορικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...