Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

500 νέοι γιόρτασαν την αποφοίτησή τους στη μεγαλοπρεπή ετήσια τελετή του DEREE

O Γιώργος Λογοθέτης μιλά προς την αποφοιτώσα τάξη του 2013
 

O Γιώργος Λογοθέτης,  πρόεδρος της Libra Group, ανακηρύχθηκε επίτιμος διδάκτωρ – «Δεν υπάρχει τίποτα που να έχει αξία το οποίο είναι εύκολο ή χωρίς κόστος» είπε στους απόφοιτους.

Πάνω από 500 νέοι και νέες μαζί με τις οικογένειές τους γιόρτασαν την αποφοίτησή τους από το DEREE-The American College of Greece κατά τη διάρκεια της επιβλητικής τελετής αποφοίτησης που έγινε το Σάββατο, 29 Ιουνίου στο στάδιο του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος στην Αγία Παρασκευή.

Απόφοιτη παραλαμβάνει το δίπλωμά της.

Κατά τη διάρκεια της τελετής  ο Γιώργος Λογοθέτης, πρόεδρος του πολυεθνικού επιχειρηματικού ομίλου Libra Group, ανακηρύχθηκε επίτιμος διδάκτορας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος. Ο κ. Λογοθέτης τιμήθηκε για την μεγάλη υποστήριξή του προς την εκπαίδευση νέων Ελλήνων μέσω του Libra Internship Program σε συνεργασία με το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, αλλά και τη στήριξη που προσφέρει σε άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα, δημόσια και ιδιωτικά, στην Ελλάδα καθώς και στην ελληνική νεανική επιχειρηματικότητα.

Απόφοιτος παραλαμβάνει το δίπλωμά του.

Σε μια συγκινητική  και εξαιρετικά ουσιαστική ομιλία, ο κ. Λογοθέτης παρακίνησε τους απόφοιτους να μην περιοριστούν σε υλικούς στόχους, λέγοντάς τους ότι ο ασφαλέστερος δρόμος προς την επιτυχία είναι η αίσθηση του καθήκοντος και της τιμής.

Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ κ. Daniel Bennett Smith.

«Σημαντικό είναι αυτό που εσείς θα κάνετε για να εμποδίσετε την κρίση από το να συνεχιστεί και όχι αυτό που η κρίση θα σας εμποδίσει να κάνετε. Δείτε τη ζωή μέσα από ένα πρίσμα δυνατοτήτων και ζήστε τη προσπαθώντας να μετατρέψετε αυτές τις δυνατότητες σε πιθανότητες», είπε στους αποφοίτους οι οποίοι τον χειροκρότησαν θερμά.

Οι απόφοιτοι ετοιμάζονται να πανηγυρίσουν μετά το τέλος της τελετής.

Μίλησε επίσης για τον  κίνδυνο της ύβρης: «σας προειδοποιώ να είστε πολύ προσεκτικοί όταν τα πράγματα πηγαίνουν καλά –να είστε επιφυλακτικοί και να σιγουρεύεστε ότι η μετριοφροσύνη πάντα αντικαθιστά την ύβρη. Η ιστορία είναι γεμάτη επιτυχημένους ανθρώπους που καταστράφηκαν από την ύβρη».

O Γιώργος Λογοθέτης (αριστερά) παραλαμβάνει το τιμητικό δίπλωμα από τον Πρόεδρο του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος Δρ. David G. Horner.

Τέλος ο κ. Λογοθέτης τόνισε πως στη ζωή «δεν υπάρχει τίποτα που να έχει αξία το οποίο είναι  εύκολο ή χωρίς κόστος. [Κάθε τι που  αξίζει] απαιτεί αγώνα, προσπάθεια, αφοσίωση και πείσμα».

Άποψη της τελετής αποφοίτησης του DEREE.

Οι απόφοιτοι παρέλαβαν τίτλους Bachelor και Master από τον Πρόεδρο του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, Δρ. David G.Horner. Φέτος, για πρώτη φορά, ορισμένοι από τους αποφοίτους παρέλαβαν ταυτόχρονα και τίτλους σπουδών πιστοποιημένους από το Open University του Ηνωμένου Βασιλείου με το οποίο το DEREE έχει συνάψει σύμφωνο συνεργασίας για να εξασφαλίσει τα πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων του στην Ελλάδα. Οι τίτλοι σπουδών του DEREE είναι πιστοποιημένοι από τη New England Association of Schools and Colleges, τον αρχαιότερο και σημαντικότερο οργανισμό πιστοποίησης των ΗΠΑ.

Χαιρετισμό προς τους αποφοίτους απηύθυνε και ο απερχόμενος πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα, κ. Daniel Bennett Smith, ο οποίος κάλεσε τους νέους να “απορρίψουν τις κενές νοήματος ιδεολογίες και τις υποσχέσεις της άκρας αριστεράς και της άκρας δεξιάς» και να «οικοδομήσουν μια ευημερούσα και ανοικτή κοινωνία, που όχι μόνο ανέχεται τη διαφορετικότητα, αλλά τάσσεται, στην πράξη, υπέρ της πολυμορφίας».

Ο κ. Σμιθ τόνισε πως «για να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις που η Ευρώπη και η Ελλάδα αντιμετωπίζουν σήμερα θα απαιτηθούν θυσίες και αφοσίωση – κάτι που συμπυκνώνεται στο μότο του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος: “Να μην υπηρετείσαι, αλλά να υπηρετείς». «Υπάρχουν πολλά προβλήματα στον κόσμο, σας διαβεβαιώ», είπε ο κ. Σμιθ, «αλλά ακόμα συχνότερα υπάρχει έλλειψη ανθρώπων πρόθυμων να πράξουν τα αναγκαία για την επίλυσή τους».

«Οι Έλληνες που βρίσκεστε απόψε εδώ, έχετε τη μοναδική ευκαιρία να συνεισφέρετε στην οικοδόμηση μιας νέας, πιο ανταγωνιστικής και εξωστρεφούς ελληνικής οικονομίας που θα είναι σε θέση να ευδοκιμήσει και να εκμεταλλευτεί τα φυσικά πλεονεκτήματά της σε τομείς όπως η ενέργεια, ο τουρισμός και η γεωργία. Παρά το γεγονός ότι υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει, θεωρώ ότι η πραγμάτωση μιας νέας οικονομίας είναι πολύ κοντά, διατηρώντας ζωντανή την ελπίδα ότι η Ελλάδα πραγματικά αλλάζει πορεία και θα επιστρέψει στη σταθερή οικονομική ανάπτυξη, η οποία με τη σειρά της, θα διασφαλίσει το επαγγελματικό σας μέλλον»., κατέληξε ο αμερικανός πρεσβευτής.

Στην τελετή αποφοίτησης θα παρευρέθηκαν μέλη του προεδρείου της Βουλής, υπουργοί και βουλευτές, πρεσβευτές ξένων χωρών, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και του επιχειρηματικού κόσμου.

Το DEREE – The American College of Greece είναι το μεγαλύτερο και ιστορικότερο Αμερικανικό κολλέγιο στην Ευρώπη. Είναι μη-κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός, αναγνωρισμένος από τη New England Association of Schools and Colleges (NEASC), τον σπουδαιότερο οργανισμό πιστοποίησης πανεπιστημίων στις ΗΠΑ. Έχει συμφωνία πιστοποίησης τίτλων σπουδών με το Open University του Ηνωμένου Βασιλείου. Το Κολλέγιο έχει 3.000 φοιτητές και μαθητές και 36.000 αποφοίτους. Οι σύγχρονες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του καταλαμβάνουν 264 στρέμματα στους πρόποδες του Υμηττού στην Αγία Παρασκευή.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...