Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Η μεθυσμένη τσιπούρα τούς έδωσε το βραβείο

Της ΑΝΝΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

Κρίση λέτε εσείς; Εβίβα με μεθυσμένη τσιπούρα, λέμε εμείς... Η «αντιστασιακή» τσιπούρα με τα μυρωδικά, «ζαλισμένη» με ουζάκι και τσίπουρο, που κουβαλάει μέσα της τη δόξα του ελληνικού καλοκαιριού, αποδείχτηκε χρυσάφι, για σπουδαστές και μεταπτυχιακούς φοιτητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Κέρδισαν τον 3ο διαγωνισμό «Ecotrophelia», που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ) χθες στο «Χίλτον».

Την 1η θέση είχε κατακτήσει στον 1ο διαγωνισμό το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων μαζί με το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, για το καλαμαρο-μπιφτέκι. Το μπιφτέκι από μαλάκια στην παρθενική εμφάνιση της Ελλάδας στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό είχε κόψει το νήμα και σήμερα το «Da Vero - Eco Seafood Cold Cuts», όπως ονομάζεται το προϊόν, επιχειρεί καριέρα στην αγορά της Αμερικής.

Τη δεύτερη χρονιά είχε κερδίσει την πρωτιά ομάδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Φέτος ήταν η σειρά του Γεωπονικού, με υπεύθυνο καθηγητή τον Παναγιώτη Σκανδάμη, από το Εργαστήριο Ποιοτικού Ελέγχου.

Η ομάδα που κέρδισε, με το προϊόν «Eviva», αποτελούνταν από τους: Σταύρο Μανιό, Ευανθία Μάνθου, Σοφία Ποιμενίδου, Λία Ζιλελίδου, Ιφιγένεια Μακαρίτη και της απένειμε το βραβείο ο πρόεδρος του ΣΕΒΤ, Ευάγγελος Καλούσης.

Η ελληνική πρωταθλήτρια ομάδα θα έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό μαζί με ομάδες φοιτητών άλλων 19 χωρών στο πλαίσιο της φημισμένης Διεθνούς Εκθεσης Τροφίμων και Ποτών «ANUGA», που θα πραγματοποιηθεί στην Κολονία της Γερμανίας στις 6-7 Οκτωβρίου 2013.

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...