Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Ευρωπαϊκή διάκριση κατέκτησαν Έλληνες έφηβοι με επιχειρηματικό μυαλό

Μεγάλη διάκριση κέρδισαν οι μαθητές του Κολεγίου Ανατόλια με τη συμμετοχή της επιχειρηματικής τους πρότασης στον 24ο Διαγωνισμό «European Company of the Year 2013», που διοργάνωσε ο πανευρωπαϊκός οργανισμός νεανικής επιχειρηματικότητας Junior Achievement -Young Enterprise Europe (JA-YE Europe) στο Λονδίνο πριν από περίπου 10 ημέρες.

Μετά τη νίκη τους στον πανελλαδικό διαγωνισμό «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2013» που διοργανώθηκε για έκτη χρονιά τον Ιούνιο από το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece (ΣΕΝ/JA Greece), οι 16χρονοι μαθητές με την εταιρία τους RevoRootion Inc., προϊόν της οποίας είναι το έξυπνο αυτόματο ποτιστικό σύστημα που λειτουργεί με υπολογιστικό λογισμικό, διαγωνίσθηκαν ανάμεσα σε 34 μαθητικές ομάδες και περισσότερους από 250 μαθητές από όλη την Ευρώπη.

H ελληνική ομάδα εντυπωσίασε με την οικονομική διαχείριση της εταιρίας της κατακτώντας την διάκριση «Financial Management in Βusiness Award».

«Η διάκριση ελληνικής μαθητικής ομάδας σε Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό, για δεύτερη φορά μέσα στο 2013, αποδεικνύει ότι η νέα γενιά μπορεί να πρωταγωνιστήσει επιχειρηματικά σε διεθνές επίπεδο. Σήμερα ένα στα δύο νέα παιδιά πρέπει να δημιουργήσει τη δική του θέση εργασίας καθώς η ανεργία ξεπερνά το 50% στους νέους. Με την βιωματική μάθηση που τους παρέχουμε τους δίνουμε τη δυνατότητα να υλοποιήσουν δημιουργικές και καινοτόμες ιδέες με ευαισθησία προς την κοινωνία και το περιβάλλον καθώς και να καλλιεργήσουν πολύ χρήσιμες δεξιότητες για τη μελλοντική τους πορεία», τόνισε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΕΝ/JA Greece, Χρήστος Τσάγκος.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι η μαθήτρια Δομνίκη Αθανασιάδου, πρόεδρος της ελληνικής ομάδας, κατέκτησε ένα από τα 17 ατομικά βραβεία ηγετικής ικανότητας («Leadership Awards») ανάμεσα σε περίπου 250 διαγωνιζόμενους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...