Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

«Ξεκινά η καταβολή του φοιτητικού επιδόματος στέγασης»


Απάντηση Αρβανιτόπουλου στην παρέμβαση Αυγενάκη

Για την καθυστέρηση του φοιτητικού επιδόματος στέγασης, απαντά ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, σε έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή, μετά από παρέμβαση του Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη και στο οποίο αναφέρει ότι έχει ήδη αρχίσει η καταβολή του φοιτητικού επιδόματος.

Η διαδικασία καταβολής του φοιτητικού επιδόματος στέγασης άλλαξε με ΚΥΑ στις 21/2/2013, με βασικότερο σημείο την πληρωμή του από τις ΥΔΕ και όχι από τις εφορίες, όπως γινόταν μέχρι πέρυσι. Για το λόγο αυτό παρατάθηκε η προθεσμία υποβολής των σχετικών αιτήσεων μέχρι τέλος Απριλίου.


Όπως επισημαίνει ο Υπουργός: «αμέσως μετά συγκεντρώθηκαν τα στοιχεία από τα ΑΕΙ της χώρας προκειμένου να μεταβιβαστούν οι πιστώσεις στις κατά τόπους ΥΔΕ. Η μεταβίβαση των πιστώσεων έχει ήδη ολοκληρωθεί και έχει αρχίσει η καταβολή του επιδόματος, ενώ η ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας καταβολής εξαρτάται από τις Υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου, τους τυχόν ελέγχους που θα απαιτηθούν και το πλήθος των αιτήσεων που θα τους διαβιβαστούν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...