Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Πρωτιά του Κολλεγίου Ανατόλια στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Νεανικής Επιχειρηματικότητας

Την πρώτη θέση στον πανελλήνιο Διαγωνισμό Νεανικής Επιχειρηματικότητας για την Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2013 κατέκτησε το EXAPOT, το Έξυπνο Αυτόματο Ποτιστικό Σύστημα που δημιούργησαν μαθητές του Προγράμματος Διεθνούς Απολυτηρίου (ΙΒ Diploma Programme) του Κολλεγίου Ανατόλια. Η ομάδα του Ανατόλια ετοιμάζεται να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό για την Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση της Ευρώπης που θα διεξαχθεί στο Λονδίνο από τις 17 έως τις 20 Ιουλίου.

Η νικήτρια ομάδα του Κολλεγίου Ανατόλια διακρίθηκε για την ίδρυση της εικονικής εταιρίας RevoRootion Inc. με αντικείμενο τον σχεδιασμό και τη δημιουργία του προϊόντος EXAPOT. Το ΕΞυπνο Αυτόματο ΠΟΤιστικό σύστημα ρυθμίζει τη ροή του νερού λαμβάνοντας υπόψη τη θερμοκρασία, την υγρασία αέρα και εδάφους, την ηλιοφάνεια και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του φυτού εξοικονομώντας νερό και χρόνο για τον χρήστη.

Στον Πανελλήνιο διαγωνισμό συμμετείχαν 48 μαθητικές ομάδες από δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της Ελλάδας, ενώ τα επιχειρηματικά εγχειρήματα των μαθητών παρουσιάστηκαν σε δύο μαθητικές εμπορικές εκθέσεις. Από το σύνολο των 35 μαθητικών επιχειρήσεων που ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα επιτυχώς υποβάλλοντας το επιχειρηματικό τους πλάνο, προκρίθηκαν οι 12 φιναλίστ βάσει των κριτηρίων του παγκόσμιου οργανισμού Junior Achievement Worldwide: Πληρότητα επιχειρησιακών πλάνων (40%), Ανάλυση αποτελεσμάτων & οικονομικών στοιχείων (20%), Στοιχεία αξιόλογης εκμάθησης από επιχειρηματικές δραστηριότητες (20%), Μελλοντικές προοπτικές της εικονικής επιχείρησης (20%).

Αξίζει να σημειωθεί ότι το EXAPOT απέσπασε Έπαινο Πράσινης Ανάπτυξης στη μαθητική έκθεση «TRADEFAIRS 2013» και Βραβείο για τη Δυνατότητα Επιχειρηματικής Εφαρμογής στο 3ο Μαθητικό Συνέδριο Επιστήμης & Τεχνολογίας – ACSTAC 2013 του Κολλεγίου Ανατόλια.

Η τελική φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 27 Ιουνίου στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Τεχνολογίας ΑΙΤ (Athens Information Technology) στην Παιανία Αττικής. Ο Διαγωνισμός διοργανώθηκε για έκτη συνεχή χρονιά από το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...