Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Ερώτηση Τέρενς Κουίκ για τους εκατοντάδες χιλιάδες φοιτητές χωρίς επίδομα θέρμανσης


Έχει αποφασίσει η συγκυβέρνηση και προσωπικά ο Υπουργός. Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, να ζήσουμε νέες τραγωδίες, όπως εκείνη με τους φοιτητές πέρυσι στη Λάρισα;

Έχει αποφασίσει να προσφέρει σιβιρικές συνθήκες σπουδών σε εκατοντάδες χιλιάδες φοιτητές;

Σύμφωνα με Υπουργική Απόφαση για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης «τα φυσικά πρόσωπα τα οποία δηλώνονται στη Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων ως προστατευόμενα μέλη του υπόχρεου, , εξαιρούνται από τη χορήγηση του επιδόματος».

Αυτό καταγέλλει με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, και Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Όπως επισημαίνει και ο Πολιτευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Σταύρος Λυκούδης, «οι ελληνικές οικογένειες με τις συνεχείς περικοπές και την φορολογική αφαίμαξη είναι ανήμπορες να παρέχουν τα απολύτως απαραίτητα στα παιδιά τους που σπουδάζουν σε άλλες πόλεις».

«Οι φοιτητές που δικαιούνται επίδομα ενοικίου μπορεί να είναι η βάση για τους δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης. Αυτονόητο είναι πιστεύουμε, ότι η ανθρωπιά είναι πάνω από τους περίφημους δημοσιονομικούς λόγους που κάθε φορά επικαλείστε χωρίς φειδώ», υπογραμμίζει ο Τέρενς Κουίκ και ζητά ενημέρωση από τους αρμόδιους Υπουργούς για το ακριβές ύψος των αδιάθετων χρημάτων από τις περσινές παροχές για επίδομα θέρμανσης στους πολίτες αλλά και για το εάν τελικά σκοπεύουν να παράσχουν επίδομα θέρμανσης σε φοιτητές που το έχουν ανάγκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...