Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Διεθνείς φοιτητές στα Τρίκαλα για το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Ψυχολογία του Αθλητισμού»


Συνεχίζεται στα Τρίκαλα για τέταρτη Ακαδημαϊκή Χρονιά η λειτουργία του  Ευρωπαϊκού Μεταπτυχιακού Προγράμματος στην Ψυχολογία του Αθλητισμού και της Άσκησης (EMSEP, European Master in Sport and Exercise Psychology) με 7 καινούργιους διεθνείς φοιτητές από τις ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία, Ινδία, Γερμανία, Ολλανδία και Ρουμανία. Οι φοιτητές αυτοί εγγράφηκαν στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας τον Σεπτέμβριο του 2013 και αναμένεται να αποφοιτήσουν το καλοκαίρι του 2015 με τον μεταπτυχιακό τίτλο που θα τους απονέμει το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.  


Ως τώρα έχουν αποφοιτήσει 11 φοιτητές από Αιθιοπία, Βοσνία, Βραζιλία, Πολωνία, Ιρλανδία, Καναδά, Βέλγιο, Σερβία και Ιράν. Όλοι τους  συνεχίζουν εξαιρετική καριέρα, για παράδειγμα ως αθλητικοί ψυχολόγοι και ως εκπαιδευτικοί στις χώρες τους, ή ως υποψήφιοι διδάκτορες με υποτροφίες που τους παρέχουν πανεπιστήμια στις ΗΠΑ, στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Αυστραλία.

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα EMSEP οργανώνεται σε συνεργασία με άλλα τρία κορυφαία πανεπιστήμια της Ευρώπης στον τομέα της Ψυχολογίας του Αθλητισμού και της Άσκησης: (1) το πανεπιστήμιο της Jyväskylä - Φιλανδία, (2) το πανεπιστήμιο Lund - Σουηδία και (3) το πανεπιστήμιο Leipzig - Γερμανία. Οι σπουδές στο EMSEP διαρκούν δύο χρόνια και απευθύνονται σε φοιτητές από όλο τον κόσμο. Το δίκτυο των πανεπιστημίων προσφέρει ένα κοινό πρόγραμμα για τους φοιτητές, καθώς  κάνουν μέρος των σπουδών τους σε τουλάχιστον δύο πανεπιστήμια του δικτύου κατά τη διάρκεια του προγράμματος.

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα EMSEP υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Κοινότητα που εγκρίνει πολύ χαμηλό ποσοστό αντίστοιχων μεταπτυχιακών προγραμμάτων αφού θεωρούνται κορυφαίας ποιότητας στην Ευρώπη. Η λειτουργία του EMSEP  στα Τρίκαλα διαρκεί ως το 2016 με δυνατότητα παράτασης ως το 2018. Στη διάρκεια 6 χρόνων λειτουργίας του προγράμματος η Ελλάδα αναμένεται να επωφεληθεί με περισσότερο από 1 εκατομμύριο Ευρώ σε μορφή διδάκτρων και εισαγωγής συναλλάγματος για τα έξοδα ζωής των φοιτητών.

Στόχος του προγράμματος

Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην υψηλού επιπέδου εκπαίδευση των ερευνητών και των επαγγελματιών για την ανάπτυξη του τομέα της αθλητικής ψυχολογίας. Επίσης, είναι μια έγκυρη ανταπόκριση στις αυξημένες απαιτήσεις για τους ειδικούς του τομέα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις μεγάλες προκλήσεις που συνδέονται με την κακή κατάσταση της υγείας και το στυλ της καθιστικής ζωής των ανθρώπων στην σημερινή εποχή.

Μελλοντικές ευκαιρίες

Το πρόγραμμα EMSEP προετοιμάζει τους φοιτητές για την έρευνα και την επαγγελματική σταδιοδρομία στην ψυχολογία του αθλητισμού και της άσκησης μέσα από ένα συνδυασμό μαθημάτων, ανεξάρτητη έρευνα, πρακτική άσκηση και μια εκτεταμένη εμπειρία πρακτικής έρευνας. Οι πτυχιούχοι του προγράμματος EMSEP μπορούν να εργαστούν ως εκπαιδευτές, ειδικοί στην αύξηση της ανθρώπινης απόδοσης, σύμβουλοι ψυχικής υγείας και ακαδημαϊκοί ερευνητές.

Διεθνείς εμπειρίες

Οι φοιτητές γνωρίζουν τόσο την Ελληνική, όσο και την διεθνή κουλτούρα που μεταφέρουν οι συμφοιτητές τους από διάφορες χώρες του κόσμου. Αυτή η διαπολιτισμική εμπειρία είναι κρίσιμη για την επαγγελματική τους εξέλιξη αφού στις σημερινές ομάδες οι περισσότεροι αθλητές προέρχονται από διαφορετικούς πολιτισμούς.

Πληροφορίες

Επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας είναι ο καθηγητής κ. Αθανάσιος Παπαϊωάννου. Για περισσότερες μπορείτε να απευθυνθείτε στην Γραμματεία του Ευρωπαϊκού Μεταπτυχιακού Προγράμματος με τους παρακάτω τρόπους: Τηλ.: 24310-47019, E-mail: emsep_uth@uth.gr

trikalanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...