Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Εκδήλωση της Νεολαίας της ΔΗΜΑΡ για τη διαδικτυακή επικοινωνία

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με την επικοινωνία μέσω διαδικτύου συζητήθηκε σε εκδήλωση που οργάνωσε η Νεολαία της Δημοκρατικής Αριστεράς, με θέμα: «Από τα συμβατικά ΜΜΕ στη διαδικτυακή επικοινωνία: Κρίση ή εξέλιξη;"


"Είμαστε πάρα πολύ τυχεροί άνθρωποι γιατί έχουμε μια περίοδο με καταιγιστικές αλλαγές και συγκλονιστικές τροποποιήσεις των Μέσων και όλο αυτό το τοπίο έχει επιφέρει και πάρα πολύ μεγάλες ανατροπές σε αυτά που ως τώρα είχαμε συνηθίσει, στα μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα, στα μεγάλα ή πιο μεγάλα ή ακόμα πιο μεγάλα συμφέροντα, στις διαπλοκές και στην κατευθυνόμενη, χειραγωγούμενη πληροφόρηση και ενημέρωση», επισήμανε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γρηγόρης Ψαριανός.


Οπως είπε, «το διαδίκτυο και η ηλεκτρονική πληροφορία ακυρώνουν σε μεγάλο βαθμό τη διαπλοκή, τα συμφέροντα και δίνουν μεγάλη ελευθερία στον οποιονδήποτε άνθρωπο να είναι ρεπόρτερ, σχολιαστής». Ταυτόχρονα, όμως, παρατήρησε ότι «όπως σε όλες τις μεγάλες επαναστάσεις, έτσι και η επανάσταση του διαδικτύου έχει και εξαιρετικά επικίνδυνες παρενέργειες. Μπορεί κάθε ηλίθιος, κάθε τούβλο να λέει ότι αηδία θέλει. Να λασπολογεί, να σπιλώνει υπολήψεις. Αυτό θέλει πάρα πολύ μεγάλη προσοχή, αυτοσυγκράτηση και καθαρό μυαλό, για να διακρίνεις ποια είναι η μπαρούφα που σου πλασάρουν».

Στην εκδήλωση μίλησαν, επίσης, η καθηγήτρια στο Τμήμα Δημοσιογραφίας του ΑΠΘ Δανάη Χατζόγλου και η δημοσιογράφος Χριστίνα Ταχιάου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...