Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Επιμορφωτικό σεμινάριο ΥΠΟΜΕΔΙ για μαθητές Γυμνασίου


Σχετικά με την οδική ασφάλεια, την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο και την ασφαλή χρήση ασύρματων συσκευών


Την έναρξη του επιμορφωτικού σεμιναρίου του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για μαθητές Γυμνασίου σχετικά με την οδική ασφάλεια, την ασφαλή πλοήγηση στο...
διαδίκτυο και την ασφαλή χρήση ασύρματων συσκευών πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, την Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014, στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου.


Ο κ. Υφυπουργός μιλώντας στους μαθητές του 1ου Γυμνασίου Νέου Ψυχικού, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι το Υπουργείο έχει ιδιαίτερη ευαισθησία στα θέματα Οδικής Ασφάλειας και στην ασφαλή χρήση του διαδικτύου και των ασύρματων συσκευών επικοινωνίας. Επεσήμανε ότι ήταν η πρώτη φορά που διοργανώθηκε στη χώρα μας εκδήλωση για μαθητές που καλύπτει και τις 3 θεματολογίες μαζί.

Τόνισε ακόμη τους πιθανούς κινδύνους από τη συνεχή και πολλές φορές αδιάλειπτη χρήση αυτών των συσκευών και τους τρόπους που μπορεί κανείς να προστατευτεί, καθώς και τον ρόλο της χρήσης των ασύρματων συσκευών στην απόσπαση της προσοχής των νέων κατά τις μετακινήσεις τους. Ο κ. Υφυπουργός, έκλεισε την ομιλία του με την εξής φράση: «Οι κλήσεις μπορούν να περιμένουν, η ζωή σας όχι».

Πρακτικές και συμβουλές για την ασφαλή χρήση ασύρματων συσκευών παρουσίασε ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μαργαρίτης Λουκάς, μαζί με την επιστημονική του ομάδα. Για την δε ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, οι μαθητές ενημερώθηκαν από εκπροσώπους της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, καθώς και άλλους επιστήμονες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...