Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Αλλάζει ο Νόμος για τις μετεγγραφές των φοιτητών

Ικανοποίηση του Λ. Αυγενάκη για  την άμεση ανταπόκριση του  Υπουργού Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλου
Μετά από επαναλαμβανόμενες Κοινοβουλευτικές Παρεμβάσεις του Βουλευτή Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Λευτέρη Αυγενάκη σε συνεργασία με τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο αλλά και με τεκμηριωμένα στοιχεία αλλάζει «ο Νόμος για τις μετεγγραφές των φοιτητών κατά την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση».
Ειδικότερα, με τις υπ.’ αριθμ Α.Π.: 1216/31-8-2012, 1447/7-9-2012 και 3273/22-10-2012 Κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του και με τοποθετήσεις από το βήμα της Βουλής, ο Βουλευτής Ηρακλείου είχε θέσει το ζήτημα επικαιροποίησης του Νομοθετικού πλαισίου για τις μετεγγραφές των υποψηφίων, δεδομένης της δύσκολης, οικονομικής συγκυρίας, καθώς οι γονείς αδυνατούν να σπουδάζουν παιδιά σε διαφορετικές πόλεις.
Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος επίσημα πλέον δεσμεύτηκε για την επαναφορά ρύθμισης για μετεγγραφές αδερφών που σπουδάζουν σε διαφορετικά ΑΕΙ, όπως ίσχυε και παλιότερα.
 Η ρύθμιση αυτή αφορά:
1) Υποψηφίους που είναι πολύτεκνοι καθώς και υποψηφίους τέκνα πολυτέκνων. Δεν υπάρχει από φέτος εισοδηματικό όριο.
2) Υποψηφίους γονέων και τέκνων  πολυμελών οικογενειών με τρία  ζώντα τέκνα από νόμιμο γάμο  ή νομιμοποιηθέντα ή νομίμως  αναγνωρισθέντα ή υιοθετηθέντα, συμπεριλαμβανομένων των περιπτώσεων άγαμων μητέρων με τρία μη αναγνωρισθέντα ζώντα τέκνα. Δεν υπάρχει το ηλικιακό όριο.
3) Υποψηφίους: α) με αδερφό ή  αδερφή του πρώτου κύκλου σπουδών,  εφόσον δεν είναι κάτοχος πτυχίου,  μεταπτυχιακού ή διδακτορικού  τίτλο, που φοιτά σε πανεπιστήμιο, ΤΕΙ, Ανώτατες εκκλησιαστικές  Ακαδημίες ή Ανώτατη Σχολή  Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής  Εκπαίδευσης, καθώς και στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού σε διαφορετική πόλη από την κατοικία των γονέων τους, β) ορφανούς από τον έναν ή και από τους δύο γονείς ή τέκνα άγαμης μητέρας με ένα ή δύο μη αναγνωρισθέντα τέκνα, γ) με γονείς, τέκνα, αδέλφια, συζύγους που είναι τυφλοί ή κωφάλαλοι ή νεφροπαθείς που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση ή πάσχουν από μυϊκή δυστροφία Duchenne ή ανήκουν στην κατηγορία ατόμων με ειδικές ανάγκες επειδή έχουν κινητικά προβλήματα οφειλόμενα σε αναπηρία άνω του 67%, δ) τέκνα των θυμάτων της τρομοκρατίας, ε) πολύδυμα τέκνα εφόσον συμμετέχουν στις Πανελλαδικές το ίδιο έτος.
Με βάση την παραπάνω ρύθμιση, ο  κ. Αυγενάκης «εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί η σημερινή Κυβέρνηση δείχνει την ευαισθησία και ανακλαστικά που απαιτείται στα θέματα αυτά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...