Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Νεολαία ΠΑΣΟΚ: «Ο Υπ. Παιδείας στέλνει με τις ευλογίες του τα παιδιά στα φροντιστήρια!»

Με ανακοίνωσή της η Νεολαία ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας ασκεί έντονη κριτική στον Υπουργό Παιδείας. Μιας κι όπως αναφέρει «προστίθεται νέο μάθημα στο επιστημονικό πεδίο της Φυσικής στην Α΄ Γυμνασίου για το οποίο, όμως, ΔΕΝ υπάρχει βιβλίο διδασκαλίας!».

Ενώ επιπλέον, στη συνέχεια, τονίζει ότι το μελανότερο σημείο των νέων δεδομένων είναι η επιλογή μόνο μιας ξένης γλώσσας από τους μαθητές στο γυμνάσιο, με συνέπεια να «προκύπτει το συμπέρασμα πως ο υπουργός κ. Αρβανιτόπουλος στέλνει με τις ευλογίες του τους μαθητές στα φροντιστήρια και αυτό το λέμε με βεβαιότητα αφού στις ημέρες μας τα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας είναι απαραίτητα τόσο στον δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα».

Η ανακοίνωση:
«Ανακοινώθηκε, την Τετάρτη 21/08/2013, το ωρολόγιο πρόγραμμα για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια από το υπουργείο Παιδείας (με καθυστέρηση για ακόμη μια φορά). Με βάση την ανακοίνωση, το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα ισχύει με τις αλλαγές που γίνονται μόνο για την πρώτη Γυμνασίου, καθώς για την δευτέρα και την τρίτη Γυμνασίου ισχύει το παλαιό πρόγραμμα. Συνεχίζοντας, η σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι προστίθεται νέο μάθημα στο επιστημονικό πεδίο της Φυσικής στην Α΄ Γυμνασίου για το οποίο, όμως, Δ Ε Ν υπάρχει βιβλίο διδασκαλίας!
Το μελανότερο σημείο του έγγραφου που έχει σταλεί από την ηγεσία του υπουργείου αναφέρει πως η διδασκαλία των ξένων γλωσσών περιορίζεται σε δύο ώρες στο Γυμνάσιο (τόσο για την πρώτη όσο και για τη δεύτερη γλώσσα), ενώ στο Λύκειο επιλέγεται μόνο μια γλώσσα. Εύλογα λοιπόν προκύπτει το συμπέρασμα πως ο υπουργός κ. Αρβανιτόπουλος στέλνει με τις ευλογίες του τους μαθητές στα φροντιστήρια και αυτό το λέμε με βεβαιότητα αφού στις ημέρες μας τα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας είναι απαραίτητα τόσο στον δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα.
Θεωρούμε πως σε αυτό το σημείο το υπουργείο Παιδείας φάσκει και αντιφάσκει. Ναι μεν επιθυμεί να απομακρύνει από το εκπαιδευτικό σύστημα τους επίορκους και τους κατόχους πλαστών πιστοποιητικών ή όσων κατέχουν θέσεις χωρίς τα απαραίτητα προσόντα (ανοίγοντας θέσεις εργασίας για τους νέους) αλλά απ´ την άλλη τους αναγκάζει για να αποκτήσουν τα επαρκή εκπαιδευτικά προσόντα να προσφύγουν στην ιδιωτική παιδεία και εκπαίδευση. Και όλα αυτά εν έτη 2013 όπου η κάθε ελληνική οικογένεια ματώνει οικονομικά για να έχει τα προς το ζην.
Ζητάμε από την αρμόδια επιτροπή παιδείας της βουλής αλλά και από την ηγεσία του υπουργείου παιδείας αλλαγή της συγκεκριμένης απόφασης και ζητάμε:
α) Να είναι όλα έτοιμα πριν την έναρξη του σχολικού έτους (βλ. βιβλία) το αυτονόητο δηλαδή.
β) Να αναθεωρηθεί η απόφαση του υπουργείου για τις ξένες γλώσσες στην μέση εκπαίδευση και να δοθούν πόροι, είτε από ευρωπαϊκά είτε από κρατικά κονδύλια,για την εκμάθηση αυτών σε όλο το μήκος και το πλάτος της επικράτειας στους νέους και τις νέες του τόπου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...