Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Γιαννιτσά: Το γράμμα του Ρότζερ Φέντερερ σε 14χρονο μαθητή-φαινόμενο!

Με ένα γράμμα από τον αγαπημένο του αθλητή Ρότζερ Φέντερερ και το πρώτο βραβείο του 41ου διαγωνισμού επιστολικών εκθέσεων της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Ένωσης, στις βαλίτσες του, επέστρεψε από το Κατάρ ο 14χρονος μαθητής από τα Γιαννιτσά Μάριος Χατζηδήμοςο οποίος ταξίδεψε πριν από λίγες ημέρες στην αραβική χώρα προκειμένου να βραβευτεί. Ο μαθητής της Γ' Γυμνασίου κατάφερε, με μία έκθεση -γράμμα προς τον Ελβετό τενίστα, να ξεχωρίσει ανάμεσα σε περίπου ένα εκατομμύριο νέους από 55 χώρες, που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό, το θέμα του οποίου ήταν εμπνευσμένο από τη φετινή ολυμπιακή χρονιά: «Γράψτε μια επιστολή σε έναν αθλητή ή μια μορφή του αθλητισμού που θαυμάζετε, για να εξηγήσετε τι σημαίνουν για εσάς οι Ολυμπιακοί Αγώνες».

«Αγαπητέ Ρότζερ Φέντερερ, Είμαι ο Μάριος, ένας από τους χιλιάδες, φαντάζομαι θαυμαστές σου. Ένας μικρός, ασήμαντος Μάριος, μπροστά σ' έναν γίγαντα του αθλητισμού. Κι ο λόγος που σου γράφω; Για να σ' ευχαριστήσω... να σ' ευχαριστήσω, που ξύπνησες μέσα μου την αγάπη για τον αθλητισμό και το τένις…

Για μένα οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν σημαίνουν, ούτε αναβολικά, ούτε πρωταθλητισμό, ούτε οικονομικά συμφέροντα, οικονομική κρίση, αντιζηλίες και μίση. Σημαίνουν χαρά για την συμμετοχή, 'ευ αγωνίζεσθαι', φιλία, ειρήνη» έγραψε- μεταξύ άλλων- ο Μάριος στην έκθεσή του και φαίνεται πως συγκίνησε όχι μόνο τα μέλη της κριτικής επιτροπής αλλά και τον ίδιο τον Ρότζερ Φέντερερ.

«Μου γράφει στο γράμμα του, που ήταν και η έκπληξη της βραδιάς, ότι είναι ενήμερος για την έκθεσή μου για εκείνον και πως τον 'άγγιξαν' όσα έγραψα» λέει ο 14χρονος μαθητής, ο οποίος μπορεί να παίζει τένις και να το αγαπά, αλλά η ιστορία είναι αυτή που φαίνεται να τον έχει κερδίσει αφού αυτό είναι το αντικείμενο σπουδών που θέλει να ακολουθήσει.

Η εμπειρία της βράβευσης στο Κατάρ, στο πλαίσιο του 25ου συνεδρίου της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Ένωσης, ήταν μοναδική. «Ξαφνικά βρέθηκα μπροστά σε μία τεράστια με πάρα πολλούς ανθρώπους. Αρχικά αγχώθηκα, αλλά γρήγορα το ξεπέρασα, διάβασα την έκθεσή μου στα ελληνικά και μετά απάντησα στις ερωτήσεις που μου ετέθησαν στα αγγλικά» εξηγεί ο Μάριος.

Στο Κατάρ έμεινε τρεις μέρες κι αυτό που τον εντυπωσίασε περισσότερο, όπως λέει, ήταν «τα τεράστια κι εντυπωσιακά κτίρια και το πόσο πρόθυμοι ήταν όλοι να μας εξυπηρετήσουν, να μας βοηθήσουν». Με λόγο σεμνό και απαράμιλλη ευγένεια, ο 14χρονος μαθητής από τα Γιαννιτσά θεωρεί στήριγμα και οδηγό σε κάθε του προσπάθεια στη ζωή την οικογένειά του και τις αρχές της αλληλεγγύης, της συνεργασίας, της υπομονής και της αγάπης, όπως χαρακτηριστικά λέει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...