Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Παγκόσμια διάκριση για τρεις Ελληνίδες φοιτήτριες της Νομικής!

Μια σημαντική διάκριση κατάφεραν τρεις Ελληνίδες της Νομικής Σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών, οι οποίες κέρδισαν το δεύτερο βραβείο παγκοσμίως στο… δικαστήριο του Διαστήματος!!!

Η Κατερίνα Πιτσόλη και η Στεφανία Βλάχου, φοιτήτριες στον τομέα των Διεθνών Σπουδών και η Μελίνα Στρούγγη που σπουδάζει στην Αγγλία, συνεργάστηκαν και πέτυχαν την σημαντική διάκριση στο άκρως πρωτοποριακό αντικείμενο του "Δικαίου του Διαστήματος" που πραγματεύθηκαν κατά τη διάρκεια εικονικής δίκης! 

Οπως ανακοίνωσε το Πανεπιστήμιο Αθηνών, τα τρία κορίτσια ήταν ήδη από τον περασμένο Απρίλιο πρωταθλήτριες Ευρώπης, ενώ τώρα υπό την επίβλεψη του λέκτορα του Ιδρύματος  Γ. Κυριακόπουλου, συμμετείχαν στα Παγκόσμια Τελικά του διαγωνισμού (Νάπολη, 2-4/10). 

Στον διαγωνισμό αυτό, στον οποίο και συμμετείχαν 54 χώρες, απέκλεισαν στα ημιτελικά την πρωταθλήτρια Αμερική, αγωνίσθηκαν στον τελικό κατά της πρωταθλήτριας Ασίας και κατέλαβαν τελικά τη δεύτερη θέση παγκοσμίως μετά την Ινδία.

Ο διαγωνισμός είχε δύο στάδια:
-Αρχικά σε περιφερειακό επίπεδο με στόχο την ανάδειξη ενός νικητή για κάθε μια από τις περιοχές Ασίας/Ειρηνικού, Αφρικής, Αμερικής και Ευρώπης
-Στη συνέχεια σε παγκόσμιο επίπεδο, μεταξύ των τεσσάρων περιφερειακών νικητών- εκπροσώπων των αντίστοιχων περιοχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...