Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Βουλή: Φοιτητές σε ρόλο βουλευτών ψηφίζουν... «ναι» στα μπουζούκια!

«Ξέφυγαν» λίγο από το ρόλο τους οι φοιτητές που συμμετέχουν στο συνέδριο προσομοίωσης, με τίτλο «Μοντέλο Βουλής των Ελλήνων 2014»

Σε... «Μεγάλη των Βουλευτών Σχολή» μετατράπηκε το ελληνικό Κοινοβούλιο, με φοιτητές Νομικών, Πολιτικών, Οικονομικών & Διεθνών σπουδών, ελληνικών και ξένων πανεπιστημίων, να καταλαμβάνουν τα έδρανα της Βουλής και να επεξεργάζονται νομοσχέδια!

Ο λόγος για το συνέδριο προσομοίωσης, με τίτλο «Μοντέλο Βουλής των Ελλήνων 2014», στο οποίο φοιτητές με κοστούμια και γραβάτες επιχειρούν να παίξουν το ρόλο του βουλευτή.

Συγκεκριμένα, έχει σχηματιστεί κυβέρνηση με τα βασικά υπουργικά χαρτοφυλάκια (οικονομικών, εξωτερικών, εσωτερικών κ.ά.), ενώ οι συμμετέχοντες έχουν χωριστεί σε τέσσερις κοινοβουλευτικές ομάδες: Φιλελεύθεροι, Σοσιαλδημοκράτες, Ενωμένη Αριστερά και Εθνικό κόμμα.

Σήμερα συνεδριάζουν οι ΚΟ και σχεδιάζουν την στρατηγική τους για την στάση που θα κρατήσουν σε συγκεκριμένα νομοσχέδια.

Αύριο θα γίνει η επεξεργασία των νομοσχεδίων στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές και την Κυριακή θα γίνει η συζήτηση και ψήφισή τους στην Ολομέλεια.

Πάντως, είναι ενδεικτικό ότι οι φοιτητές έχουν μπει στο πετσί του ρόλου τους, με τις ομιλίες τους να ξεκινούν: «κυρίες και κύριοι βουλευτές...».

Δυστυχώς, όμως, η προσπάθειά τους μοιάζει περισσότερο με κακή μίμηση της κανονικής εθνικής αντιπροσωπείας.

Εκτός αυτού και λόγω της νεανικής ορμής, οι συμμετέχοντες έκριναν ότι αντικείμενο των συνεδριάσεων πρέπει να είναι και η νυχτερινή τους διασκέδαση! Είναι χαρακτηριστικό ότι με ανάταση της χειρός δήλωναν συμμετοχή για τα μπουζούκια, με την υποσημείωση ότι θα υπάρξει και σχετική έκπτωση στη φιάλη ουίσκι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...