Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

O Τέρενς Κουίκ σχετικά με τις μετεγγραφές των φοιτητών

Ο Βουλευτής Επικρατείας  των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, απευθύνει την εξής ανοικτή  επιστολή στον Υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, σχετικά με τις μετεγγραφές των φοιτητών:

«Κύριε Υπουργέ,

Με βάση τις διατάξεις  του Ν.4115/2013 άρθρο 34 παράγραφος 19α, διαπιστώνονται κραυγαλέες αντινομίες  στο ζήτημα της μετεγγραφής φοιτητών.

Σε κάθε περίπτωση, απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορεί να γίνει αίτηση μετεγγραφής είναι η ισχύς και μόνο του οικονομικού κριτηρίου και κατά τις ελλιπέστατες και εν πολλοίς αυθαίρετες διαβαθμίσεις του που καθορίστηκαν.

Συνεπεία αυτού είναι, υπαρκτές καταστάσεις που υφίστανται και ανατρέπουν εκ βάθρων τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς (π.χ. φοιτητές αδέλφια) να αγνοούνται παντελώς, ενώ το προηγούμενο νομοθετικό πλαίσιο τις κάλυπτε και μάλιστα ανεξαρτήτως οικονομικού κριτηρίου.

Το ίδιο επίσης αποτέλεσμα δημιουργεί σε πολλές περιπτώσεις και η κύρια κατάταξη των υπό μετεγγραφή φοιτητών με βάση το οικονομικό κριτήριο και εν συνεχεία την εφαρμογή των υπόλοιπων κριτηρίων αν υπάρχουν ισοβαθμίες.

Ως προς τις κραυγαλέες δε αντινομίες της από το 2013 ισχύουσας νομοθετικής ρύθμισης,  αναφέρονται τελείως ενδεικτικά τα εξής :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...