Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Όμιλοι Αριστείας για μαθητές στη Θεσσαλονίκη

- Αιτήσεις μέχρι την 1η Οκτωβρίου
 

Μαθητές λυκείων της Θεσσαλονίκης έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν στους Ομίλους Δημιουργικότητας και Αριστείας που συγκροτεί, για δεύτερη συνεχή χρονιά, το 2ο Πρότυπο Πειραματικό Γενικό Λύκειο, το οποίο βρίσκεται στην οδό Εθνικής Αμύνης, στο κέντρο της πόλης.

Oι Όμιλοι, που στοχεύουν στην αξιοποίηση των ιδιαίτερων κλίσεων των μαθητών, αφορούν γνωστικούς τομείς, όπως τα μαθηματικά, οι φυσικές επιστήμες, η γλώσσα, η λογοτεχνία και λοιπά πεδία όπως τα εικαστικά και ο αθλητισμός.

Στους Ομίλους μπορούν να συμμετάσχουν μαθητές όλων των τάξεων του σχολείου, καθώς και των λυκείων της ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής. Οι συναντήσεις θα ξεκινήσουν από τις αρχές Οκτωβρίου, θα γίνονται μετά τη λήξη του ωρολόγιου προγράμματος (2.15 μ.μ.- 3.30 μ.μ.) και θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους (2013-2014). Κάθε όμιλος θα φιλοξενεί από 11 έως 20 μαθητές, οι οποίοι με την ολοκλήρωση της επιτυχούς συμμετοχής τους θα λαμβάνουν πιστοποιητικό παρακολούθησης.

«Στο πλαίσιο της λειτουργίας των Ομίλων προγραμματίζονται επισκέψεις σε χώρους Επιστήμης και Πολιτισμού, γνωριμία με πνευματικούς ανθρώπους, επιστήμονες και φορείς της τοπικής κοινωνίας και διάφορες άλλες εκπαιδευτικές δράσεις. Κάθε όμιλος θα έχει από 11 έως 20 μαθητές», σημειώνεται, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση του 2ου Πρότυπου Πειραματικού Λυκείου Θεσσαλονίκης. Φέτος στο εν λόγω σχολείο θα λειτουργήσουν οι παρακάτω όμιλοι:

1. Όμιλος Θεάτρου-Θεατρικό Αναλόγιο

2. Όμιλος Μελέτης Μεταπολεμικού Νεοελληνικού Θεάτρου

3. Όμιλος Φυσική

4. Όμιλος Βιοηθικής

Τμήμα ενισχυτικής διδασκαλίας

Παράλληλα, θα λειτουργήσει τμήμα ενισχυτικής διδασκαλίας Μαθηματικών για μαθητές της Α΄Λυκείου, ώστε να βελτιωθεί η στάση τους απέναντι στο συγκεκριμένο μάθημα. Η πρωτοβουλία αποσκοπεί, μεταξύ άλλων, στο να ξεφύγουν τα παιδιά από το παραδοσιακό μοντέλο μάθησης, να εργαστούν σε ομάδες και να εμπλακούν σε ερευνητικές διεργασίες.

Για όλα τα παραπάνω οι γονείς και κηδεμόνες τόσο των μαθητών του σχολείου, όσο και μαθητών άλλων σχολείων της ευρύτερης περιοχής, μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις μέχρι την Τρίτη 1η Οκτωβρίου 2013 (από 8.30 π.μ. έως 1.30 μ.μ. στη γραμματεία του σχολείου, οδός Εθνικής Αμύνης 26, τηλέφωνο 2310854/440).

Περισσότερες πληροφορίες για το αναλυτικό πρόγραμμα, το διδακτικό υλικό και τη στοχοθεσία των ομίλων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν από την ιστοσελίδα του σχολείου http: //2lyk-peir-thess. thess. sch.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...