Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Η Formula 1 Ελλήνων μαθητών

Μια γρήγορη βόλτα από τα σχολεία της χώρας με Φόρμουλα 1, με μαθητές από όλη την Ελλάδα στο ''τιμόνι'', πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του παγκόσμιου σχολικού προγράμματος "F1 in schools" η Φόρμουλα 1 στα σχολεία.

Έφηβοι από 28 γυμνάσια και λύκεια διαγωνίστηκαν στους ελληνικούς τελικούς για να διεκδικήσουν το εισιτήριο για το πρωτάθλημα, που θα διοργανωθεί μέχρι το τέλος της χρονιάς στο Όστιν του Τέξας.

Οι ομάδες, αρκετές εκ των οποίων ταξίδεψαν πολλά χιλιόμετρα για να φτάσουν στις εγκαταστάσεις της Ελληνογερμανικής Αγωγής στην Παλλήνη, όπου πραγματοποιήθηκαν οι τελικοί, σχεδίασαν και κατασκεύασαν αεροδυναμικά μοντέλα, αναζήτησαν χορηγούς και προώθησαν τις ομάδες τους στο Διαδίκτυο.

Με επαγγελματισμό που θα ζήλευαν και ενήλικες, οι έφηβοι έστησαν ιστοσελίδες και περίπτερα και εργάστηκαν σκληρά για να κατανοήσουν τους νόμους της αεροδυναμικής αλλά και τις φυσικής.

Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, στο οποίο συμμετέχουν περισσότερα από 1 εκατομμύριο παιδιά από 40 χώρες του κόσμου, έχει ως στόχο να αναδείξει τη Φυσική μέσα από το μαγικό κόσμο της Formula 1.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...