Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Φοιτητές στη Λαμία κατασκεύασαν ηλεκτρικό ποδήλατο με κόστος μόνο 5 ευρώ [εικόνες+βίντεο]

Δύο φοιτητές του τμήματος ηλεκτρολογίας του ΤΕΙ Λαμίας, ο Βασίλης Kλέμος και ο Γιώργος Πολίτης, κινούμενοι με βάση το ίδιο σκεπτικό, να φτιάξουν δηλαδή κάτι πρωτότυπο στηριζόμενοι στις ιδέες τους, κατασκεύασαν ένα ηλεκτρικό ποδήλατο, με κόστος μόλις 5 ευρώ!

Aυτοφορτιζόμενο και με χρήση της υβριδικής τεχνολογίας το Edison Bike ( όπως χαριτολογώντας το ονόμασαν) είναι το πρότζεκτ που τους πήρε ένα μήνα σχεδιασμό και εκτέλεση.

Όπως ανέφεραν και στο scouter οι δύο φοιτητές: «Η κατασκευή είναι φτιαγμένη για εκπαιδευτικούς σκοπούς και όχι προς πώληση. Εμείς θέλαμε απλά ό,τι γνώσεις έχουμε να τις εφαρμόσουμε και να πειραματιστούμε στον ελεύθερο μας χρόνο σε κάτι που θα μας είναι χρήσιμο.

Τα υλικά είναι επιλεγμένα ώστε να κάνουν την δουλειά που χρειάζεται, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το design, αλλά η αξιοπιστία στις ώρες λειτουργίας». Με γνώμονα την ιδέα αυτή στήθηκε αυτή τη φορά ένα κανονικό ηλεκτρονικό ποδήλατο. Τα υλικά που χρειάστηκαν, κόστισαν μόλις 5 ευρώ, μιας και χαρακτηριστική ήταν η συμβολή πολλών τοπικών επιχειρήσεων, που βοήθησαν τα παιδιά αφιλοκερδώς.



Η «συνταγή» της επιτυχίας

-ένα μοτέρ από ηλεκτρική υποβοήθηση τιμονιού αυτοκινήτου (δόθηκε δωρεάν από την επιχείρηση ανταλλακτικών του κ. Ζουμπόπουλου)
-ένα παλιό μεταχειρισμένο ποδήλατο (προσφορά του ποδηλατικού κέντρου)
-σίδερα για την βάση από ένα χαλασμένο καρότσι σούπερ μάρκετ
-μεταχειρισμένα καλώδια
-βίδες, παξιμάδια, μια μικρή ρόδα και ένα ελατήριο με συνολικό κόστος: 5 ευρώ

Όσοι είναι ακόμα δύσπιστοι και όσοι δεν μπορούν να καταλάβουν πως από τόσα λίγα υλικά φτιάχτηκε κάτι τόσο πρωτότυπο, το βίντεο αποτελεί την καλύτερη απόδειξη αυτής της προσπάθειας:

Πηγή: scouter.gr

1 σχόλιο:

  1. Από που γίνεται η τροφοδοσία του μοτέρ.Δεν αναφέρετε για μπαταρία,αλλά δεν φαίνεται στο βίντεο και στις φωτογραφίες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...