Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Πρώτες εκτιμήσεις για τις φοιτητικές εκλογές

Από το πρωί έχουν ανοίξει οι κάλπες σε όλα τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας προκειμένου να διεξαχθούν οι φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές. Όλα δείχνουν πως η συμμετοχή θα κινηθεί στα περσινά επίπεδα (60%), σε μία δύσκολη συγκυρία για τη χώρα και σε ένα ασταθές πολιτικό σκηνικό λίγο πριν από τις βουλευτικές εκλογές, οι νέοι άνθρωποι καλούνται να στείλουν το δικό τους μήνυμα με τις επιλογές τους.

Χτες βράδυ ολοκληρώθηκε η κατάθεση των ψηφοδελτίων και πλέον σχηματίστηκε η πρώτη εικόνα για το αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης. Πιο συγκεκριμένα, η παραδοσιακά πρώτη ΔΑΠ δείχνει να είναι ενισχυμένη κόντρα στο ρεύμα που εμφάνιζε άνοδο της Αριστεράς το προηγούμενο διάστημα. 
Από την άλλη, η ΠΑΣΠ εμφανίζει διαλυτικές τάσεις και σε συγκεκριμένες Σχολές εμφανίστηκαν ακόμα και προβλήματα συγκρότησης των ψηφοδελτίων. Η ΠΚΣ φαίνεται να πληρώνει την αδιαλλαξία του ΚΚΕ, με τις πρώτες ενδείξεις να κάνουν λόγο για πτωτική τάση. Μικρή ενίσχυση δείχνουν να έχουν τα σχήματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς καθώς αποδεικνύεται πως απορροφούν τους δυσαρεστημένους που μέχρι τώρα άνηκαν στο χώρο του ΠΑΣΟΚ.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...