Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Κάλπες αύριο σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ

Χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές προσέρχονται αύριο Τετάρτη στις κάλπες στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ της χώρας, για να εκλέξουν τους εκπροσώπους τους στα διοικητικά συμβούλια των σχολών τους εν μέσω μιας «θερμής» πολιτικής συγκυρίας.

Ωστόσο, παρά τις πολιτικές εξελίξεις, το κλίμα στα Πανεπιστήμια είναι υποτονικό. Δεν είναι λίγοι οι φοιτητές που αναμένουν μεγάλη αποχή.

Αυτοί που περιμένουν να αυξήσουν τα ποσοστά τους είναι οι εκπρόσωποι των παρατάξεων των Αριστερών Κινήσεων, που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέχεια της ανόδου του κόμματος στις βουλευτικές εκλογές. Ορισμένοι εξ αυτών επισημαίνουν ότι μπορεί το κλίμα να φαίνεται υποτονικό, θεωρείται, όμως, βέβαιο ότι η ψήφος των φοιτητών θα επηρεαστεί από την ψήφο των πολιτών στις ελογές της 6ης Μαΐου.

Δεν είναι λίγοι, πάντως, εκείνοι που ανησυχούν για το ενδεχόμενο να ανατραπούν οι «ισορροπίες» των παρατάξεων μέσα στις σχολές.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει μια μικρής έκτασης διάσπαση της ΠΑΣΠ καθώς, σε ορισμένες πόλεις, μέλη της παράταξης αποφάσισαν να διαφοροποιηθούν από τις επίσημες θέσεις του κόμματος σχετικά με το μνημόνιο και τη γενικότερη πολιτική του. Οι διαφωνούντες έχουν ιδρύσει παράταξη με την επωνυμία «Αγωνιστικό Φοιτητικό Ρεύμα» σε ορισμένες πόλεις, όπως η Θεσσαλονίκη και η Πάτρα.

Αισιόδοξη και με αυτοπεποίθηση «κατεβαίνει» η ΔΑΠ που δεν αναμένει απώλειες. Αντιθέτως, προσβλέπει σε αύξηση των ποσοστών της.

Χαρακτηριστικό, πάντως, του κλίματος είναι το γεγονός ότι δεν γίνονται ομιλίες πολιτικών αρχηγών και στελεχών, όπως συνηθιζόταν παλαιότερα στα αμφιθέατρα.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...