Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Υποτροφίες από το υπουργείο Παιδείας

Το Υπουργείο Παιδείας υλοποιεί πρόγραμμα υποτροφιών επαγγελματικής εμπειρίας για αποφοίτους Τεχνικής Εκπαίδευσης. Πρόκειται για το πρόγραμμα «Μαθητεία για Αποφοίτους», συγχρηματοδοτούμενο από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους, το οποίο απευθύνεται σε νέους αλλά και σε επιχειρήσεις.

Στο πλαίσιο του προγράμματος παρέχεται η δυνατότητα εξάωρης μαθητείας ημερησίως με ανάληψη ασφαλιστικής κάλυψης από το Υπουργείο Παιδείας. Έτσι, από τη μια οι απόφοιτοι της Τεχνικής Εκπαίδευσης θα έχουν την ευκαιρία αμέσως μετά την αποφοίτησή τους να γνωρίσουν την εργασιακή πραγματικότητα, να αξιοποιήσουν τις γνώσεις που απέκτησαν και να προετοιμαστούν ουσιαστικά για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Από την άλλη, οι επιχειρήσεις που θα προσφέρουν τις θέσεις μαθητείας θα έχουν τη δική τους ευκαιρία να εκπαιδεύσουν με πραγματικούς επαγγελματικούς όρους αλλά και να αξιολογήσουν πιθανούς συνεργάτες χωρίς καμία απολύτως επιβάρυνση.

Το Πρόγραμμα αφορά σε απόφοιτους των τελευταίων 2-3 ετών από ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ αλλά ήδη υπάρχει σχεδιασμός για διεύρυνση του προγράμματος και σε άλλες κατηγορίες αποφοίτων.

Στις 27 Απριλίου ξεκίνησε η πρώτη φάση του προγράμματος στο πλαίσιο του οποίας οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν να επισκεφθούν την ηλεκτρονική πύλη www.mathiteia4u.gov.gr ώστε να δηλώσουν τις θέσεις μαθητείας που διαθέτουν. Καταληκτική ημερομηνία είναι η 31η Μαΐου 2012. Αμέσως μετά, όσοι απόφοιτοι ενδιαφέρονται μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή.

Πρόκειται για ένα καινοτόμο πρόγραμμα τόσο ως προς το σκοπό του όσο και ως προς την εφαρμογή του καθώς:

Α) Δημιουργούνται θέσεις μαθητείας που εξασφαλίζουν για τους μεν μαθητευόμενους δυνατότητα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας με πραγματικούς όρους, για τις δε επιχειρήσεις δυνατότητα υποδοχής μαθητευόμενων χωρίς επιβάρυνση. 

Β) Μέσω του διαδικτύου και συγκεκριμένα με την είσοδο στην ηλεκτρονική πύλη του προγράμματος οι ενδιαφερόμενοι, είτε επιχειρήσεις είτε απόφοιτοι μπορούν εύκολα και γρήγορα να εξυπηρετηθούν.

Οι όροι του προγράμματος βρίσκονται αναλυτικά στην ηλεκτρονική πύλη www.mathiteia4u.gov.gr .

Το πρόγραμμα «Μαθητεία για Αποφοίτους» υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...