Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

3 στους 4 νέους, ηλικίας 14-29 ετών,δεν χρησιμοποιούν προφυλακτικό!

Ιδιαίτερα ανησυχητικά είναι στα στοιχεία για το AIDS που έδωσε στη δημοσιότητα το Ιντιστούτο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας.

Σύμφωνα με αυτά, τρεις στους τέσσερις νέους, ηλικίας 14-29 ετών, που επικοινωνεί με το Ινστιτούτο, δεν χρησιμοποιεί συστηματικά προφυλακτικό. Μέσα στο 2011, 47 άτομα πέθαναν από AIDS, ενώ το 2011 σε σχέση με το 2010 ο αριθμός των περιστατικών HIV αυξήθηκε κατά 57%.

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της Εταιρείας και του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας, Θάνος Ασκητής, «οι έφηβοι, οι νέοι και οι γονείς χρειάζεται να ενημερωθούν για τη σεξουαλική συμπεριφορά και να μην εθελοτυφλούν φοβούμενοι να δεχθούν την αλήθεια».

Οι δύο φορείς ξεκινούν τον Μάιο ενημερωτική εκστρατεία, που απευθύνεται σε όλο τον πληθυσμό, με σκοπό τη δωρεάν ενημέρωση για τη φύση της νόσου, τους τρόπους μετάδοσής της, τα μέσα προφύλαξης και τις κοινωνικές επιπτώσεις του προβλήματος. Η ενημέρωση έχει ως στόχο την τροποποίηση των μορφών σεξουαλικής συμπεριφοράς που εκθέτουν το άτομο στη λοίμωξη, και παράλληλα την αποτροπή του πανικού και της λανθασμένης συμπεριφοράς προς τους ασθενείς και τους φορείς.

Συγκεκριμένα, τα Σάββατα 5, 12, 19 και 26 Μαΐου, από τις 10 π.μ. έως τις 2 μ.μ., οι συνεργάτες του Ινστιτούτου θα παρέχουν δωρεάν, ανώνυμα και εμπιστευτικά τις υπηρεσίες τους, καθώς και έντυπο υλικό σε όσους το έχουν ανάγκη. Για περισσότερες πληροφορίες τα τηλέφωνα είναι 210-7772100 και 210-6104590.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...