Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Ξεκινά το «Κοινωνικό φροντιστήριο» -Σε ποιους μαθητές και εκπαιδευτικούς απευθύνεται

Η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Κοινωνικό Φροντιστήριο» από το οποίο θα επωφεληθούν τόσο άνεργοι νέοι εκπαιδευτικοί, όσο και μαθητές οι οικογένειες των οποίων αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα αναμένεται να ξεκινήσει φέτος και συγκεκριμένα το τελευταίο τετράμηνο της σχολικής χρονιάς.


Οπως σημείωσε ο υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου μιλώντας στη Βουλή πρόκειται για ένα καινοτόμο πρόγραμμα, μια ιδέα που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εποχής και βασική στόχευση είναι να στηριχθεί η οικογένεια που δοκιμάζεται.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει πιλοτικά σε επιλεγμένες πόλεις με στόχο την επόμενη σχολική χρονιά να διευρυνθεί η εφαρμογή του.

Ο στόχος είναι διπλός καθώς από τη μία θα απασχοληθούν νέοι άνεργοι εκπαιδευτικοί κάτω των 30 ετών αλλά και μακροχρόνια άνεργοι εκπαιδευτικοί και από την άλλη θα παράσχει διδακτική στήριξη σε μαθητές οικογενειών που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, που βρίσκονται σε χαμηλούς κοινωνικούς δείκτες.

Τα κριτήρια υπαγωγής στο πρόγραμμα θα εξειδικευθούν το επόμενο διάστημα και η χρηματοδότηση του προγράμματος θα γίνει από το ΕΣΠΑ.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο θα παρέχεται στο Λύκειο με μικρά φροντιστηριακά τμήματα κάτω των 10 ατόμων ώστε πραγματικά να λειτουργήσει με την έννοια του φροντιστηρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...