Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Υποτροφίες από το ALBA σε συνεργασία με το kariera.gr

Στις αρχές του έτους πραγματοποιήθηκε η ανακοίνωση των ονομάτων των υποτρόφων του Μεταπτυχιακού Προγράμματος MSc in Strategic Human Resource Management. 


Τις υποτροφίες προσέφερε το ALBA Graduate Business School at The American College of Greece σε συνεργασία με το kariera.gr. Με γνώμονα τις ίσες ευκαιρίες για όλους και έπειτα από ενδελεχή εξέταση και αξιολόγηση των πολυπληθών αιτήσεων το ALBA αποφάσισε να προσφέρει δύο πλήρεις υποτροφίες αντί μίας, όπως αρχικώς είχε επικοινωνηθεί. 


Οι δύο κυρίες που επιλέχθηκαν έπειτα από αξιολόγηση των κοινωνικών και οικονομικών κριτηρίων, είναι η κα Αμάντα Νικητοπούλου και η κα Ευαγγελία Ντέτσικα. Η υψηλή ποιότητα των αιτήσεων που κατατέθηκαν, οδήγησαν την επιτροπή αξιολόγησης  στην απόφαση  να στηρίξει έμπρακτα  δύο επιπλέον υποψηφίους, προσφέροντας σημαντική οικονομική ενίσχυση,  η οποία μεταφράστηκε σε έκπτωση της τάξης 30%.

Ιδιαίτερα χαρούμενη από την ευκαιρία που της δόθηκε η κα Νικητοπούλου δήλωσε: «Ακούγοντας δηλώσεις περί ονείρων που γίνονται πραγματικότητα, χαμογελούσα σκωπτικά γιατί δεν πίστευα ότι είναι αληθινές. Το ALBA ανέτρεψε αυτή μου την άποψη και μου έδωσε ευκαιρία ζωής, την οποία θα αξιοποιήσω με όλες μου τις δυνάμεις. Σας ευχαριστώ». Η κα Ντέτσικα με τη σειρά της ευχαρίστησε το ALBA και το Kariera.gr. «Η παρακολούθηση του συγκεκριμένου προγράμματος ήταν ένας μεγάλος στόχος για εμένα αλλά σχεδόν αδύνατο να πραγματοποιηθεί υπο άλλες συνθήκες. Είναι το καλύτερο δώρο που έλαβα για τη Νέα Χρονιά και νοιώθω πολύ περήφανη που υπάρχουν ιδρύματα σαν το ALBA τα οποία στηρίζουν τους νέους σε αυτές τις "challenging" μέρες που ζούμε στην Ελλάδα».

Ευχόμαστε στις δύο υποτρόφους και σε όλους τους συμμετέχοντες του καινούριου τμήματος MSc in Strategic Human Resource Management το οποίο ξεκίνησε το πρώτο του μάθημα το Σάββατο 24/1/2014 καλή σταδιοδρομία.

Οι δύο πλήρεις υποτροφίες για το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα MSc in Strategic Human Resource Management συνολικού κόστους 25.000 ευρώ, δόθηκαν ως απόδειξη συνεχούς και ουσιαστικής προσπάθειας των δύο οργανισμών για την  υποστήριξη των ευάλωτων οικονομικών/κοινωνικών ομάδων.

Η υποτροφία ανακοινώθηκε στις Ημέρες Καριέρας, το διήμερο 12 και 13 Οκτωβρίου 2013 στην Τεχνόπολις και είχε τεράστια ανταπόκριση από τον κόσμο.  Τόσο το ALBA, όσο και το kariera.gr αποφάσισαν να προσφέρουν την υποτροφία στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής τους ευθύνης. Η υποτροφία ήταν ανοιχτή για υποψήφιους με χαμηλό εισόδημα ή ανέργους ή άτομα με ειδικές ανάγκες ή άτομα πολύτεκνων οικογενειών, οι οποίοι παράλληλα πληρούσαν  τα ακαδημαικά κριτήρια του ALBA.

Το πρόγραμμα MSc in Strategic Human Resource Management διαρκεί 18 μήνες και η παρακολούθησή του πραγματοποιείται δύο Σαββατοκύριακα το μήνα (10:00-17:00), επιτρέποντας έτσι στους συμμετέχοντες να εργάζονται ταυτόχρονα.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...