Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Φοιτητικές εστίες χωρίς ύδρευση και σίτιση στην Κομοτηνή

Ούτε σταγόνα νερό δεν έτρεχε στις κουζίνες και τα μπάνια των φοιτητικών εστιών της Πανεπιστημιούπολης στο Δημοκρίτειο της Κομοτηνής, τις πρώτες ημέρες του νέου έτους.
Φοιτητικές εστίες χωρίς ύδρευση και σίτιση στην Κομοτηνή


Οπως αναφέρει ο τοπικός Παρατηρητής, όσοι φοιτητές επέστρεψαν άμεσα μετά τις γιορτές, «είπαν το νερό νεράκι» και στερήθηκαν επιπλέον τη σίτιση από τη φοιτητική λέσχη.


Οι περισσότεροι και πιο άτυχοι από τους φοιτητές έφτασαν στην Κομοτηνή τη Δευτέρα, που ξανάνοιγαν επίσημα οι εστίες, και βρέθηκαν προ της εκπλήξεως να μην έχουν σταγόνα νερού στα δωμάτιά τους, ούτε για τις βασικές τους ανάγκες.

Η διακοπή δεν ήταν προσωρινή, όπως στην αρχή πίστεψαν, αλλά τουναντίον διατηρήθηκε και την επόμενη μέρα, επιδεινώνοντας τις συνθήκες διαβίωσής τους.

Μάλιστα, κατευθυνόμενοι προς την λέσχη, που ήταν προγραμματισμένο να ξαναλειτουργήσει από την Τρίτη, ενημερώθηκαν ότι ούτε η παροχή σίτισης ήταν εφικτή, εξαιτίας της διακοπής του νερού.

Το «μαρτύριο» των φοιτητών κράτησε μια ακόμα μέρα, μέχρι χθες στις 4 το μεσημέρι.
Η ταλαιπωρία που υπέστησαν οι οικότροφοι οφείλεται σε βλάβη που υπέστη αγωγός της ΔΕΥΑΚ και στις εργασίες αποκατάστασης που ακολούθησαν.

Στην ανακοίνωση της ΔΕΥΑΚ μάλιστα, με την οποία θα μπορούσαν να ενημερωθούν οι φοιτητές, δε γινόταν καν αναφορά στις εστίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...