Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2013

Νέοι ΣΥΡΙΖΑ: Επιχείρηση τρομοκράτησης του φοιτητικού κινήματος στην ΑΣΟΕΕ

Ανακοίνωση σχετικά με την πρωινή αστυνομική επιχείρηση


«Με το κλασικό πρόσχημα του παρεμπορίου στήθηκε άλλη μια μεγάλη επιχείρηση εισβολής στο πανεπιστημιακό άσυλο και τρομοκράτησης του φοιτητικού κινήματος κι όλα αυτά από τους θιασώτες της “θεωρίας των δύο άκρων” και της “μη βίας”» αναφέρεται σε ανακοίνωση των Νέων ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην οδό Πατησίων, μπροστά από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο.

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για «εισβολή» μεγάλης αστυνομικής δύναμης, σε ώρα αιχμής και με τη σχολή γεμάτη φοιτητές.

«Είναι περιττό να πούμε το πόσο εγκληματική, επί της ουσίας, είναι μια τέτοια εισβολή σε ώρα μαθημάτων και με τη σχολή γεμάτη. Πολύ περισσότερο, είναι απίστευτο το θράσος της αστυνομίας ώστε να ζητεί την εκκένωση της σχολής προκειμένου να διεξαχθεί η έρευνά της» επισημαίνεται.

Η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει κάθε επέμβαση της αστυνομίας σε χώρους ασύλου και ζητεί να μπει τέλος στις «αναίτιες και τρομοκρατικές εισβολές», τονίζοντας ότι άκρο δεν είναι ούτε οι φοιτητές και οι φοιτήτριες, ούτε οι μετανάστες που «κυνηγιούνται μανιωδώς τη στιγμή που τα κυκλώματα του παρεμπορίου μένουν ανέπαφα».

«Ακραία είναι η κυβέρνηση που θεωρεί ότι τα πανεπιστήμια, όπως και κάθε ελεύθερος χώρος κοινωνικής έκφρασης, είναι τσιφλίκι στο οποίο μπορεί να μπαινοβγαίνει» επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ενώ συμπληρώνεται ότι το δόγμα «νόμος και τάξη» με το οποίο πορεύεται η «ακροδεξιά κυβέρνηση Σαμαρά» δεν είναι παρά η άλλη όψη του πολέμου που έχει κηρύξει η ίδια κυβέρνηση στον κόσμο της εργασίας και στη νεολαία.

«Εμείς θα περιφρουρήσουμε το δικαίωμά μας να ζούμε με αξιοπρέπεια σε μια μη αστυνομοκρατούμενη κοινωνία.  Δεν τρομοκρατούμαστε, παρά γεμίζουμε με πείσμα τον αγώνα μας για την ανατροπή αυτής της κυβέρνησης και της πολιτικής που κλέβουν τις ζωές μας» καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...