Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Συμβουλευτική Ψυχολογία και Λογοθεραπεία

Ενάρξεις Προγραμμάτων και λειτουργία νέων τμημάτων


Το Mediterranean Professional Studies (MPS), Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2, προσφέρει σύγχρονα και πιστοποιημένα προγράμματα σπουδών στους τομείς της Συμβουλευτικής Ψυχολογίας, των Μαθησιακών Δυσκολιών και της Λογοθεραπείας.
Για την ακαδημαϊκή χρονιά 2013-2014, σε αποκλειστική συνεργασία με το Pearson - Edexcel, ανακοινώνει την έναρξη των παρακάτω πιστοποιημένων επαγγελματικών (vocational) προγραμμάτων πανεπιστημιακού επιπέδου με διεθνή αναγνώριση, καθότι το δίπλωμα εκδίδεται απ' ευθείας από το Edexcel International, έναν φορέα που υπάγεται στο Βρετανικό Υπουργείο Παιδείας. Τα προσφερόμενα προγράμματα που θα ξεκινήσουν εντός Οκτωβρίου 2013 είναι:



α. HND in Counselling and Psychology (Συμβουλευτική Ψυχολογία), Διάρκεια 2 έτη part – time ή distance learning, Γλώσσα Διδασκαλίας: Ελληνική

Το μοναδικό πρόγραμμα στην Ελλάδα που ανταποκρίνεται στις ανάγκες επαγγελματικής εξειδίκευσης στον τομέα της Συμβουλευτικής Ψυχολογίας. Δεδομένου ότι απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε επαγγελματίες του χώρου ή φοιτητές συγγενικών προγραμμάτων, οι οποίοι θέλουν να ενισχύσουν τα προσόντα τους και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, το πρόγραμμα έχει έντονο βιωματικό χαρακτήρα και δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη συμβουλευτικών δεξιοτήτων. Το πρόγραμμα προσφέρεται στη διάρκεια τεσσάρων εξαμήνων με τη μορφή part-time ή distance-learning, ώστε να καλύψει τις ανάγκες των εργαζομένων φοιτητών αλλά και των κατοίκων της περιφέρειας.




Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην εκμάθηση και υιοθέτηση των δεοντολογικών κανόνων που διέπουν το επάγγελμα του Συμβούλου, την ευαισθησία του απέναντι σε θέματα διαφορετικότητας και την κατανόηση των δυσκολιών του σύγχρονου ανθρώπου. Επιπλέον, συμπεριλαμβάνει συμμετοχή των φοιτητών σε παιχνίδια ρόλων, όπου πειραματίζονται με τον ρόλο του συμβούλου και σε ομάδες προσωπικής ανάπτυξης που στοχεύουν στην αυτογνωσία. Η διδακτική ύλη εμπλουτίζεται από την επαγγελματική εμπειρία των καθηγητών, οι οποίοι παράλληλα με την ακαδημαϊκή τους ιδιότητα εργάζονται ως σύμβουλοι και ψυχοθεραπευτές.

Το παραπάνω προσφερόμενο πρόγραμμα ( Πρόγραμμα Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2) απευθύνεται σε Πτυχιούχους ΑΕΙ, ΤΕΙ, Κολεγίων και Πανεπιστημίων του εξωτερικού, ανεξαρτήτως ειδικότητας, Φοιτητές ψυχολογίας, κοινωνικών επιστημών, ανθρωπιστικών επιστημών, Σπουδαστές ΙΕΚ (παράλληλη φοίτηση) και απόφοιτους ΙΕΚ (δεύτερο πτυχίο εξειδίκευσης), Επαγγελματίες της υγείας και της ψυχικής υγείας, Κοινωνικούς λειτουργούς και εκπαιδευτικούς, Διευθυντικά στελέχη εταιριών και οργανισμών, καθώς και στο ευρύτερο κοινό που επιθυμεί να αποκτήσει γνώσεις και δεξιότητες στη Συμβουλευτική Ψυχολογία.

β.Professional Diploma in Speech Therapy, Διάρκεια 1 έτoς part – time ή distance learning, Γλώσσα Διδασκαλίας: Ελληνική

Το μοναδικό πρόγραμμα στην Ελλάδα που ανταποκρίνεται στις ανάγκες επαγγελματικής εξειδίκευσης στον τομέα της Λογοθεραπείας. Δεδομένου ότι απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε επαγγελματίες του χώρου ή φοιτητές συγγενικών προγραμμάτων, οι οποίοι θέλουν να ενισχύσουν τα προσόντα τους και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, το πρόγραμμα έχει έντονο βιωματικό χαρακτήρα και δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη λογοθεραπευτικών θεραπειών και τεχνικών.

Το πρόγραμμα προσφέρεται στην διάρκεια δύο εξαμήνων με τη μορφή part-time ή distance learning φοίτησης. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην εκμάθηση και υιοθέτηση των δεοντολογικών κανόνων που διέπουν το επάγγελμα του λογοθεραπευτή, την ευαισθησία του απέναντι σε θέματα διαφορετικότητας και την κατανόηση των δυσκολιών του σύγχρονου ανθρώπου. Επιπλέον, συμπεριλαμβάνεται συμμετοχή των φοιτητών σε παιχνίδια ρόλων, όπου πειραματίζονται με τον ρόλο του συμβούλου και σε ομάδες προσωπικής ανάπτυξης που στοχεύουν στην αυτογνωσία. Η διδακτική ύλη εμπλουτίζεται από την επαγγελματική εμπειρία των καθηγητών, οι οποίοι παράλληλα με την ακαδημαϊκή τους ιδιότητα εργάζονται ως σύμβουλοι και λογοθεραπευτές.

Το παραπάνω προσφερόμενο πρόγραμμα ( Πρόγραμμα Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2) απευθύνεται σε Πτυχιούχους ΑΕΙ, ΤΕΙ, Κολεγίων και Πανεπιστημίων του εξωτερικού, ανεξαρτήτως ειδικότητας, Φοιτητές παιδαγωγικών, ψυχολογίας, κοινωνικών επιστημών, ανθρωπιστικών επιστημών, Σπουδαστές ΙΕΚ (παράλληλη φοίτηση) και απόφοιτους ΙΕΚ (δεύτερο πτυχίο εξειδίκευσης) Παιδαγωγικών, Παιδαγωγούς, εκπαιδευτικούς, επαγγελματίες της υγείας και της ψυχικής υγείας, κ.α.

Η διαδικασία έναρξης υποβολής αιτήσεων έχει ήδη. Tα νέα τμήματα θα ξεκινήσουν εντός Οκτωβρίου και οι αιτήσεις συμμετοχής μπορούν να υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω της σελίδας των προγραμμάτων. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στη Γραμματεία του Κέντρου ή να επισκέπτεστε για παραλαβή των εντύπων της αίτησης το Admissions Office, Πατησίων 107 & Πελλήνης 8, Αθήνα, τηλ.: 210 8899600 (Δευτέρα έως Παρασκευή, 09:00 - 21:00 και Σάββατο 10:00 -14:00), e-mail: info@medcollege.edu.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...