Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Προσεχή Ανοικτά Σεμινάρια από το ALBA Graduate Business School at The American College of Greece

ALBA Graduate Business School
ALBA Graduate Business School (Photo credit: Wikipedia)

Το ALBA Graduate Business School at The American College of Greece διοργανώνει μέχρι τις αρχές Μαρτίου τρία ανοικτά Σεμινάρια στις εγκαταστάσεις του στην Αθήνα (Ξενίας 6-8, πλατεία Μαβίλη). Το πρώτο Σεμινάριο θα εστιάσει στο ιδιαίτερα ενδιαφέρον κομμάτι της Θετικής Ψυχολογίας ενώ τα δύο επόμενα θα κινηθούν γύρω από τους τρόπους εξέλιξης και ανάδειξης των διαπραγματευτικών μας ικανοτήτων. Πιο συγκεκριμένα:

«Positive Psychology Modules I, II, III and IV» πρόγραμμα συνολικής διάρκειας 64 ωρών στις ημερομηνίες 19-20 Φεβρουαρίου, 26-27 Φεβρουαρίου, 21-22 Μαρτίου και 22-23 Απριλίου, το οποίο πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ελληνική εταιρεία Θετικής Ψυχολογίας. Το καινοτόμο αυτό πρόγραμμα εστιάζει στην ιστορία, τη θεωρία και τα εργαλεία της Θετικής Ψυχολογίας. Μέσα από τη μελέτη των θετικών συναισθημάτων, των αρετών και των  Θετικών Οργανισμών, οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με ιδέες και πρακτικές που οι ίδιοι θα μπορούν άμεσα να εφαρμόσουν στο εργασιακό τους περιβάλλον. Εισηγητές θα είναι οι Καθηγητές: Δρ. Αναστάσιος Σταλίκας, Τμήμα Ψυχολογίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, επισκέπτης Καθηγητής, Πανεπιστήμιο McGill, Montreal, Quebec και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Θετικής Ψυλογίας, Δρ. Όλγα Επιτροπάκη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Οργανωσιακής Συμπεριφοράς και Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού, Κάτοχος της Επώνυμης Ακαδημαϊκής Έδρας στη Διοίκηση και Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού «Σταύρος Κωστόπουλος» στο ALBA και Δρ. Χαράλαμπος Μαινεμελής, Αναπληρωτής Καθηγητής Οργανωσιακής Συμπεριφοράς στο ALBA.
2.  «Negotiations» διάρκειας 16 ωρών, στις 27-28 Φεβρουαρίου με εισηγητή τον Δρ. Σεραφείμ Βολιώτη, Επίκουρο Καθηγητή Στρατηγική στο ALBA. Το Σεμινάριο μυεί τους συμμετέχοντες στις βασικές αρχές διαπραγματεύσεων και τους προσφέρει τη δυνατότητα να:

  • διακρίνουν μεταξύ των διαφόρων ειδών διαπραγμάτευσης,
  • αναλύουν και να προετοιμάζεται αποτελεσματικά για  επικείμενες διαπραγματεύσεις,
  • θέτουν σταθερούς, επιτεύξιμους αλλά και αισιόδοξους διαπραγματευτικούς στόχους,
  • παράγουν δημιουργικές λύσεις στα διαπραγματευτικά προβλήματα,
  • λαμβάνουν ορθό και δίκαιο μερίδιο από την προς διανομή αξία,
  • επιτυγχάνουν ικανοποιητικά και βιώσιμα διαπραγματευτικά αποτελέσματα,
  • διδάσκονται από τα λάθη του και να αποζητά συνεχή βελτίωση.

3. «Advanced Negotiations» διάρκειας 16 ωρών, στις 6-7 Μαρτίου με εισηγητή τον Δρ. Σεραφείμ Βολιώτη, Επίκουρο Καθηγητή Στρατηγική στο ALBA. Επίκουρο Καθηγητή Στρατηγικής και Μάρκετινγκ στο ALBA Graduate Business School. Κατά τη διάρκεια του Σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να εφαρμόσουν τις αρχές τις διαπραγμάτευσης και συνδυάζοντας την συμμετοχή με διαπραγματευτικά παίγνια, θεωρητική ανάλυση και οπτικο-ακουστικά μέσα να μάθουν  να:

  • εντοπίζουν τις ‘σκληρές’ διαπραγματευτικές τακτικές στην πράξη,
  • αμύνονται έναντι αυτών επαρκώς,
  • πείθουν με λογικό και αποτελεσματικό τρόπο,
  • χρησιμοποιούν την ισχύ τους συνετά,
  • διαπραγματεύονται με κοινωνικά και εμπορικά αποδεκτό τρόπο, και
  • να συνδράμουν στην επίτευξη ενός δημιουργικού και βιώσιμου διαπραγματευτικού αποτελέσματος.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά  με τα Σεμινάρια και τα κόστη συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Executive Development, τηλ.: 210 8964531-8, e-mail: exed@alba.edu.gr, ή να επισκέπτονται την ιστοσελίδα www.alba.edu.gr/executive.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...