Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

«Σπουδάζω με Υποτροφία»

- Υποτροφία  από το ALBA Graduate Business School at The American College of Greece


Ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος «Σπουδάζω με Υποτροφία» της Εqual Society – Κοινωνία Ίσων Ευκαιριών έκλεισε με μια σημαντική προσφορά από το  ALBA Graduate Business School at the American College of Greece. Το  ALBA προσέφερε τη δυνατότητα σε έναν υποψήφιο από  ασθενέστερη οικονομικά ομάδα την ευκαιρία να συνεχίσει την ακαδημαική του πορεία μέσω του προγράμματος MSc in Strategic Human Resources Management, αναδεικνύοντας παράλληλα την προοπτική επαγγελματικής αποκατάστασής του. Το όραμα του ALBA ήταν και είναι να φέρνει όλο και περισσότερους υποψήφιους υψηλής ποιότητας κοντά του, με σκοπό την ανάδειξη και τον εμπλουτισμό των ικανοτήτων τους και την υποστήριξη τους στο ταξίδι της απόκτησης σύγχρονων και πολύτιμων γνώσεων.


ALBA Graduate Business School
(Photo credit: Wikipedia)
Μετά την αρχική αξιολόγηση των κοινωνικών και οικονομικών κριτηρίων των υποψηφίων, που υλοποιήθηκε από την επιτροπή του Μη Κυβερνητικού Οργανισμού, Εqual Society – Κοινωνία Ίσων Ευκαιριών και την αξιολόγηση που ακολούθησε απο ακαδημαϊκά στελέχη του ALBA, επικρατέστερος για την πλήρη υποτροφία αναδείχτηκε ο κος Τσοκάρας.  Ο ίδιος, μας δήλωσε: «Διανύοντας ήδη την τρίτη εβδομάδα μαθημάτων είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για την ευκαιρία που έχω να φοιτώ σ' αυτό το πρόγραμμα, μέσω της υποτροφίας που μου δόθηκε από το πρόγραμμα Σπουδάζω με Υποτροφία. Ένα όνειρο που τελικά έγινε πραγματικότητα, με την βοήθεια από το ALBA και την Equal Society που στηρίζουν έμπρακτα τους νέους που ανήκουν στις ευάλωτες οικονομικές ομάδες, δίνοντας τους τη δυνατότητα να συνεχίσουν τις σπουδές τους και να προχωρήσουν στην περαιτέρω επίτευξη των στόχων τους.»


O κος Τσοκάρας, είναι ο τέταρτος φοιτητής ο οποίος μέσω του προγράμματος «Σπουδάζω με Υποτροφία» και του ALBA Graduate Business School at the American College of Greece κατάφερε να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα και να συνεχίσει την ακαδημαική του πορεία μέσω του ALBA. Του ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία.

Η συνεργασία του ALBA Graduate Business School at the American College of Greece με την Εqual Society – Κοινωνία Ίσων Ευκαιριών για το πρόγραμμα «Σπουδάζω με Υποτροφία» θα συνεχιστεί  για Τρίτη χρονία και στο νέο κύκλο του προγράμματος ακόμη πιο δυναμικά. Συγκεκριμένα το ALBA, ανακοίνωσε την προσφορά δύο (2) πλήρους υποτροφιών. Μια για το πρόγραμμα MSc in International Business and Management και μια για το νέο μεταπτυχιακό MSc in Entrepreneuship. Και τα 2 προγράμματα ξεκινούν τον Σεπτέμβριο του 2014 και η δίδακτρα τους είναι 12,500.

Ο αντιπρύτανης του ALΒΑ, Νικόλαος Μυλωνόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά «Η συνεργασία μας με την Equal Society αποτελεί σημαντικό μέρος της δουλειάς μας και μας δίνει ιδιαίτερη ικανοποίηση. Το ALBA ιδρύθηκε ως μη-κερδοσκοπικός οργανισμός από συλλογικούς φορείς της επιχειρηματικής κοινότητας με σκοπό να εκπαιδεύσει τα στελέχη που κάνουν τη διαφορά στην οικονομία και την κοινωνία γενικότερα. Στο πλαίσιο αυτό το ALBA ανέκαθεν προσέφερε υποτροφίες στους πιο άξιους υποψηφίους, και οικονομική ενίσχυση σε όσους αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, ώστε να προωθεί έμπρακτα τις ίσες ευκαιρίες και την αξιοκρατία. Επομένως το ALBA είναι από τη φύση του στρατηγικά ευθυγραμμισμένο, συγγενές θα έλεγα, με την αποστολή της Equal Society.
Εκτός αυτού, μας ενθουσιάζει η πίστη, το πάθος και η αφοσίωση των ανθρώπων της Equal Society στην αποστολή τους.  Νοιάζονται ώστε η δουλειά τους να έχει ουσιαστικό και μόνιμο αποτέλεσμα, να αλλάζει τις ζωές των ανθρώπων προς το καλύτερο. Με αντίστοιχη αφοσίωση, πίστη και επιμονή εργαζόμαστε, οι καθηγητές και τα διοικητικά στελέχη του ALBA, ώστε να προσφέρουμε στην Ελληνική κοινωνία επιστημονική έρευνα και εκπαίδευση υψηλότατου επιπέδου και να εξασφαλίζουμε ότι οι φοιτητές του ALBA μπορούν να αλλάζουν τη ζωή τους, και τη ζωή των γύρω τους, προς το καλύτερο μέσα από τις σπουδές τους εδώ, στην Ελλάδα.
Η μεγαλύτερη ικανοποίηση για ένα δάσκαλο έρχεται από την πρόοδο των μαθητών του. H συνεργασία μας με την Equal Society μας κάνει ήδη υπερήφανους. Προσβλέπουμε στην περεταίρω επιδίωξη των στόχων μας από κοινού»

Λίγα λόγια για τα προγράμματα

Το MSc in International Business & Μanagement προετοιμάζει νέους επαγγελματίες για μια δυναμική είσοδο στο παγκόσμιο ανταγωνιστικό επιχειρηματικό κόσμο. Με  έντονη έμφαση στην ανάπτυξη ικανών στελεχών επιχειρήσεων για την παγκόσμια αγορά, το πρόγραμμα MSc in International Business & Management εξοπλίζει τους νέους πτυχιούχους με τις γνώσεις, τις ικανότητες και την αυτοπεποίθηση για την διαχείριση επιχειρήσεων, είτε είναι μια πολυεθνική είτε μια ταχέως αναπτυσσόμενη μικρή εταιρεία. Tέλος ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του προγράμματος είναι η πρακτική άσκηση (Internship) η οποία προσφέρει στους φοιτητές μια μοναδική εκπαιδευτική και εργασιακή εμπειρία.

Το  ΝΕΟ MSc in Entrepreneurship σχεδιάστηκε με βάση τις νέες τάσεις στην επιχειρηματική εκπαίδευση σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν την επιχειρηματική εμπειρία στην πράξη σε συνεργασία με υφιστάμενους επιχειρηματίες, να μάθουν τα νέα και ιδιαιτέρως απαραίτητα εργαλεία ανάπτυξης επιχειρηματικών ιδεών, να εμπεδώσουν τις βασικές γνώσεις διοίκησης επιχειρήσεων, και να δημιουργήσουν τη δική τους επιχειρηματική υπόσταση μέσα από καλλιτεχνική δημιουργία και εργαστήρια. Το πρόγραμμα βασίζεται συνεπώς σε τέσσερις βασικούς πυλώνες μάθησης «Live it.Craft it.Master it.Create it.» οι οποίοι συνδυάζουν τη βιωματική εκπαίδευση και τη διδασκαλία σε τάξη. Η εκπαιδευτική διαδικασία που θα ακολουθείται θα έχει ως στόχο την ομαδική εργασία και την αλληλουποστήριξη.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν την αίτηση  κοινωνικών κριτηρίων μέχρι και τις 6/6/2014 καθως και την ακαδημαική αίτηση τους στο ALBA το αργότερο μέχρι 13/6/2014. Τόσο τα οικονομικά-κοινωνικά κριτήρια της Equal Society όσο και λεπτομέρειες για τα ακαδημαικά κριτήρια των 2 προγράμματων θα αναρτηθούν σύντομα στο http://spoudazo.equalsociety.gr

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...