Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Πονοκέφαλος για τους μαθητές το νέο σύστημα προαγωγικών εξετάσεων

Καθηγητές και μαθητές τρέχουν να προλάβουν να καλύψουν την εξεταστέα ύλη η οποία ανακοινώθηκε μόλις πριν από μία εβδομάδα.


Στις προαγωγικές εξετάσεις από φέτος το 50% των θεμάτων θα μπουν από την Τράπεζα Θεμάτων, η οποία καλύπτει το σύνολο της εξεταστέας ύλης.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Το Έθνος», υπό τον φόβο των θεμάτων από την Τράπεζα Θεμάτων, η ύλη θα πρέπει να διδαχθεί στο σύνολό της. Μέχρι και πέρσι η ολοκλήρωση της διδακτέας ύλης ήταν μέχρι κάποιο σημείο στη διακριτική ευχέρεια του κάθε καθηγητή, αλλά από φέτος οι καθηγητές θα επιλέγουν μόνο το 50% των θεμάτων που θα μπουν στις προαγωγικές εξετάσεις.

Από φέτος όμως, είναι η πρώτη χρονιά που ο βαθμός των τριών τάξεων του λυκείου συνυπολογίζεται στο γενικό βαθμό πρόσβασης για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Έτσι, οι καθηγητές προχωρούν πλέον σε γρήγορες παραδόσεις, προκειμένου να προλάβουν να καλύψουν την ύλη, με αποτέλεσμα οι μαθητές να μην μπορούν να την αφομοιώσουν.

Μαθητές και καθηγητές διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι η εξεταστέα ύλη ανακοινώθηκε μόλις στις 13 Φεβρουαρίου κι έτσι δεν κατέστη εφικτός ένας ορθολογικός προγραμματισμός για την παράδοση της ύλης από τις αρχές της σχολικής χρονιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...