Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Νέο μεταπτυχιακό πρόγραμμα MSc in Entrepreneurship από το ALBA

Με μότο Live it.Craft it.Master it.Create it.


To ALBA Graduate Business School at The American College of Greece ανακοίνωσε το νέο του μεταπτυχιακό πρόγραμμα με αντικείμενο την επιχειρηματικότητα σε ειδική εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στις εγκαταστάσεις του στην Αθήνα. Το καινοτόμο MSc in Entrepreneurship παρουσιάστηκε σε καλεσμένους από τον ευρύτερο χώρο της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα και έγινε δεκτό με ιδιαιτέρως θετικά σχόλια.

Μέσα από την μακρά παράδοση του ALBA στην επιχειρηματική εκπαίδευση, δημιουργήθηκε ένα νέο και καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Το MSc in Entrepreneurship σχεδιάστηκε με βάση τις νέες τάσεις στην επιχειρηματική εκπαίδευση σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν την επιχειρηματική εμπειρία στην πράξη σε συνεργασία με υφιστάμενους επιχειρηματίες, να μάθουν τα νέα και ιδιαιτέρως απαραίτητα εργαλεία ανάπτυξης επιχειρηματικών ιδεών, να εμπεδώσουν τις βασικές γνώσεις διοίκησης επιχειρήσεων, και να δημιουργήσουν τη δική τους επιχειρηματική υπόσταση μέσα από καλλιτεχνική δημιουργία και εργαστήρια. Το πρόγραμμα βασίζεται συνεπώς σε τέσσερις βασικούς πυλώνες μάθησης, οι οποίοι συνδυάζουν τη βιωματική εκπαίδευση και τη διδασκαλία σε τάξη. Μέσα από το μότο Live it.Craft it.Master it.Create it. το νέο πρόγραμμα δίνει την ευκαιρία σε κάθε ενδιαφερόμενο να αποκτήσει μια πλήρη εικόνα της επιχειρηματικής διεργασίας και να προσδώσει το προσωπικό επιχειρηματικό του στίγμα.

Το MSc in Entrepreneurship θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο του 2014 και θα έχει διάρκεια 10 μήνες πλήρους φοίτησης. Απευθύνεται σε νέους απο την Ελλάδα και το εξωτερικό, με πρωτο πτυχίο, ανεξαρτήτως ειδικότητας αλλά και σε έμπειρους επαγγελματίες που θέλουν να εξελιχθούν επιχειρηματικά. Η εκπαιδευτική διαδικασία που θα ακολουθείται θα έχει ως στόχο την ομαδική εργασία και την αλληλουποστήριξη. Όπως όλα τα προγράμματα του ALBA, η διδασκαλία θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά.

Στο νέο πρόγραμμα θα διδάξουν καθηγητές του ALBA Graduate Business School at The American College of Greece αλλά και επισκέπτες καθηγητές από κορυφαία πανεπιστήμια του εξωτερικού. Επίσης, η συμμετοχή ειδικών και επιχειρηματιών θα τονώσει την εμπειρική διάσταση της μάθησης. Παράλληλα με τα παραδοσιακά μαθήματα της διοίκησης επιχειρήσεων, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν στα νέα εργαλεία της σύγχρονης επιχειρηματικότητας, όπως το business model canvas. Ιδιαίτερο βάρος θα δωθεί στο να αποκτήσουν οι συμμετέχοντες εμπειρία σε βασικές επιχειρηματικές λειτουργίες, όπως η πώληση, η συνδημιουργία και η ηγεσία.

Οι απόφοιτοι του MSc in Entrepreneurship θα μπορούν να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση με περισσότερη ασφάλεια και γνώση, να εργαστούν σε startup επιχείρηση κατανοώντας την φύση της επιχειρηματικότητας ή να εργαστούν σε εδραιωμένες επιχειρήσεις που ζητούν συνεργάτες με ανεπτυγμένο επιχειρηματικό πνεύμα.
Το MSc in Entrepreneurship αποτελεί μέρος των δραστηριοτήτων του ALBA Hub for Enterprise and Development (AHEAD), του κέντρου επιχειρηματικότητας του ALBA Graduate Business School at The American College of Greece. Το πτυχίο έχει ήδη ενταχθεί στο πρόγραμμα υποτροφιών του ALBA. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κα Στέλλα Παπαλάμπρου στο τηλέφωνο 2108964531 και στο mscentr@alba.edu.gr .
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...