Σάββατο, 27 Απριλίου 2013

Το 3ο Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών τον Μάιο

Το 3ο Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου πραγματοποιείται στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών τον Μάιο (φωτογραφία από την παράσταση του έργου «Ελεύθερα Υδατα» του Γιάννη Τσίρου)
Με όπλο τη δημιουργικότητα, τη φαντασία και το ταλέντο της νέας γενιάς, θεατρικές ομάδες γυμνασίων, λυκείων αλλά και δήμων συνεργάστηκαν με σκηνοθέτες, ηθοποιούς και δραματουργούς για τις παραστάσεις που παρουσιάζονται στο 3ο Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, 17 - 19 Μαΐου.

Η ομάδα Grasshopper και η Στέγη συνεργάζονται με σχολεία, καλλιτέχνες και τους δραματουργούς Εριφύλλη Λέκκα, Γεωργία Μαυραγάνη, Λένο Χρηστίδη για ένα τριήμερο γεμάτο εφηβικές ανησυχίες.

«Οι σημερινοί έφηβοι θα είναι οι αυριανοί ενήλικες και κληρονόμοι των χαοτικών καταστάσεων που τους αφήνουμε», δηλώνει ο Γιάννης Τσίρος, συγγραφέας του έργου «Ελεύθερα ύδατα» που παρουσιάζεται στην Εφηβική Σκηνή της Στέγης.

Παράλληλα, η Στέγη εγκαινιάζει τη συνεργασία της με το National Theatre του Λονδίνου και το πρόγραμμα Connections. Πρόκειται για μια επιλογή από έργα-αναθέσεις σε καθιερωμένους συγγραφείς που παίχτηκαν το 2012 σε διάφορα σχολεία της Μεγάλης Βρετανίας. Στη Στέγη θα παρουσιαστούν με τη μορφή αναλογίου από εφηβικούς θιάσους της Αθήνας δίνοντας μια διεθνή διάσταση στο φετινό Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου.

«Η επιλογή ενός πολιτικού έργου για έφηβους, σε συνδυασμό με το ξεκίνημα μιας καλλιτεχνικής ανταλλαγής με άλλες χώρες και θεσμούς σε μια κρίσιμη για τη χώρα μας συγκυρία, μας ενέπνευσε και τον τίτλο του φετινού φεστιβάλ: Έφηβοι-πολίτες του κόσμου» σημειώνουν οι διοργανωτές του φεστιβάλ.

Στο φετινό φεστιβάλ παρουσιάζονται θεατρικά έργα από το φεστιβάλ εφηβικού θεάτρου Connections του Εθνικού Θεάτρου της Αγγλίας που θα παρουσιαστούν σε μορφή ημισκηνοθετημένης παράστασης, θεατρικά έργα γραμμένα από επιλεγμένους Έλληνες θεατρικούς συγγραφεί, μετά από δίμηνα εργαστήρια με τις ομάδες που θα τα παρουσιάσουν και έργα που ανήκουν στο είδος devised theatre, δηλαδή έργα που προκύπτουν από αυτοσχεδιασμούς και τεχνικές θεατρικής γραφής, και θα τα επιμελείται δραματουργικά ο υπεύθυνος σκηνοθέτης για κάθε ομάδα.

Στην ομάδα οργάνωσης και παραγωγής συμμετέχουν οι Σοφία Βγενοπούλου, Κατερίνα Σκουρλή, Βαγγέλης Κυριακού, Μυρτώ Λάβδα, Kατερίνα Κωνσταντινάκου, Παναγιώτα Κωνσταντινάκου.

Ολόκληρο το πρόγραμμα του 3ου Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...