Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Άμεση κατάθεση του αντιρατσιστικού ν/σ ζητεί η Νεολαία ΠΑΣΟΚ

Άμεση κατάθεση και ψήφιση του νομοσχεδίου για την ποινική αντιμετώπιση των φαινομένων του ρατσισμού και της ξενοφοβίας με παράλληλη υιοθέτηση πρωτοβουλιών για την ενίσχυση και την προστασία του κοινοβουλευτισμού, ζητεί η Νεολαία ΠΑΣΟΚ, διατυπώνοντας επικρίσεις κατά της ΝΔ.

Σε ανακοίνωσή της, με αφορμή τις πρόσφατες ρατσιστικές επιθέσεις, η Νεολαία του κόμματος σημειώνει πως «οι χαρακιές των νεοναζί προσβάλλουν την ιστορία, τον πολιτισμό, τις αρχές και τις αξίες της χώρας», ενώ καταφέρεται κατά της Χρυσής Αυγής:

«Η Χρυσή Αυγή ως φασιστικό κόμμα στοχεύει στον εκτροχιασμό και τη διακωμώδηση της Ελληνικής Βουλής. Με ύβρεις και απειλές επιδιώκει να μετατρέψει τη Δημοκρατία σε αρένα, να εκφυλίσει τους θεσμούς επειδή ακριβώς πρόκειται για ένα παιχνίδι που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει. Οι νοσταλγοί του Χίτλερ, που μεταλλάσσονται ως χαμαιλέοντες ανάλογα με την συγκυρία και σήμερα κατά την συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, απέδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο. Απέναντι στο μίσος, στη βία, τον τρόμο και τους κοινωνικούς τσαμπουκάδες, η Δημοκρατία πρέπει να επιτεθεί. Καμία ανοχή σε εγκληματίες του κοινού Ποινικού Δικαίου, σε δειλούς συμμορίτες, σε δήθεν πατριώτες και επικίνδυνους "βοσκούς"».

Η Νεολαία του ΠΑΣΟΚ επικρίνει τη ΝΔ, σημειώνοντας πως «η επιλογή της για "πάγωμα" του προς ψήφιση νομοσχεδίου που προωθούσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης, σημαδεύει το δημοκρατικό πολίτευμα».

«Στόχος μας, είναι να αντικρίζουμε το χαρακωμένο πρόσωπο του νεαρού Αφγανού με την ελάχιστη πεποίθηση ότι δεν παρεκκλίναμε καθόλου από τον διαρκή αγώνα για Δημοκρατία, Ισότητα, Αλληλεγγύη, ενισχύοντας τους Θεσμούς, την Παιδεία και τον Πολιτισμό. Μπορεί στην Κίνα να διανύουν φέτος τη χρονιά του Φιδιού, στην Ελλάδα όμως συντηρητικές-μικροκομματικές λογικές ενισχύουν την επώαση των αυγών του» καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...