Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Οι νέοι πρέπει να στηριχτούν στο ξεκίνημα της ζωής τους


Με συντονισμένες παρεμβάσεις  ο Λευτέρης Αυγενάκης διεκδικεί  μείωση επιπλέον εισιτηρίων σε φοιτητές και σε ανέργους

Η δύσκολη οικονομική συγκυρία έχει επηρεάσει σχεδόν όλους τους Έλληνες. Σε αυτούς τους καιρούς είναι χρέος της Πολιτείας, να εξασφαλίσει στις κοινωνικές ομάδες που αντιμετωπίζουν προβλήματα, την όσο το δυνατό μεγαλύτερη ελάφρυνσή τους. Στον τομέα των συγκοινωνιών τα τελευταία χρόνια έχουν προκύψει μια σειρά από αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων καθιστώντας τις μετακινήσεις ιδιαίτερα υψηλού κόστους υπηρεσίες.

Ο Βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης, με μια σειρά από δράσεις, διεκδικεί την περαιτέρω αύξηση της έκπτωσης σε όλες τις συγκοινωνίες, για τους δοκιμαζόμενους νέους, άνεργους και φοιτητές. Στα πλαίσια των δράσεων αυτών, ο Λευτέρης Αυγενάκης προχώρησε σε επιπλέον κοινοβουλευτική παρέμβαση για περαιτέρω αύξηση της φοιτητικής έκπτωσης για όλες τις συγκοινωνίες. Όπως αναφέρει «…είναι πολύ σημαντικό να ελαφρυνθούν οι ενεργοί φοιτητές και οι οικογένειές τους, που στερούνται για να λάβουν τα παιδιά τους πανεπιστημιακή εκπαίδευση».

Αναφέρουμε ακόμη, ότι εχθές, Τρίτη, 27 Νοεμβρίου ο κ. Αυγενάκης πραγματοποίησε συνάντηση-συνεργασία με τον Υφυπουργό Εργασίας κ.Νίκο Παναγιωτόπουλο, τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστικών Συγκοινωνιών κ. Καλλέργο Βουλγαράκη αλλά και τα μέλη της διοίκησης του ΔΣ, για σειρά θεμάτων που αφορούν τα ΑΜΕΑ, τους πολύτεκνους καθώς και το μείζον θέμα της μείωσης των εισιτηρίων των Αστικών Συγκοινωνιών για τους ανέργους..

Αφορμή για τη συνάντηση ήταν η Κοινοβουλευτική παρέμβαση  του κ. Λευτέρη Αυγενάκη, μια εβδομάδα πριν. Στην συνάντηση συζητήθηκε η παροχή μειωμένων και δωρεάν υπηρεσιών από τις Αστικές Συγκοινωνίες για τους ανέργους και τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και όπως ανέφερε ο Υφυπουργός Εργασίας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος «υπάρχει σχεδιασμός για ένα ενιαίο σχέδιο για την αντιμετώπιση της φτώχειας το οποίο θα “ακουμπά” σε κοινοτικά κονδύλια».

Αξίζει να αναφερθεί πως είναι συγκινητική η ανταπόκριση των ιδιοκτητών αστικών λεωφορείων για το θέμα της στήριξης των νέων, που είτε φοιτούν είτε είναι άνεργοι..

Το θέμα παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον ιδιαίτερα μετά τις πολλές επιστολές και email νέων ανθρώπων που ζητούν τη συνέχιση αυτής της προσπάθειας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...