Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Νεολαία ΠΑΣΟΚ: Εγκληματική δράση κουκουλοφόρων στο Πολυτεχνείο

«Εγκληματική επίθεση» και «εγκληματική δράση κουκουλοφόρων», κατά την έναρξη του τριήμερου εορτασμού της 39ης επετείου από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό και τριών μελών της ΠΑΣΠ, «ενός εξ αυτών πολύ σοβαρά», καταγγέλλει... με ανακοίνωσή της η Νεολαία ΠΑΣΟΚ.

Ειδικότερα, αναφέρεται στην ανακοίνωση ότι σήμερα στις 10.00 πμ, κουκουλοφόροι επιτέθηκαν εναντίον μελών φοιτητικών παρατάξεων, μεταξύ αυτών και της ΠΑΣΠ, που βρίσκονταν στο χώρο του Πολυτεχνείου και συμμετείχαν στον εορτασμό.

«Το αποτέλεσμα της απρόκλητης και εγκληματικής αυτής επίθεσης, ήταν ο τραυματισμός και τριών συντρόφων μας, μελών της ΠΑΣΠ, και μάλιστα ενός εξ αυτών πολύ σοβαρά», αναφέρει η Νεολαία ΠΑΣΟΚ και τονίζει: «Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία, ότι η εγκληματική δράση των κουκουλοφόρων αμαυρώνει την επέτειο και τα μηνύματα του Πολυτεχνείου. Αναδεικνύει μια νέα μορφή ολοκληρωτισμού, που απειλεί την ελληνική κοινωνία, τον ολοκληρωτισμό της βίας και των τραμπουκισμών, και μάλιστα της βίας των πολιτικών άκρων».

Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ καλεί την ελληνική νεολαία, τις πολιτικές οργανώσεις νεολαίας και τα πολιτικά κόμματα να τοποθετηθούν, καθαρά και απερίφραστα, απέναντι στα φαινόμενα πολιτικής και κοινωνικής βίας και, παράλληλα, επισημαίνει ότι «όσοι, από δω και πέρα, αναζητήσουν ή δώσουν άλλοθι στους εκφραστές αυτών των πολιτικών συμπεριφορών, είναι συνεργοί σε εγκληματικές πράξεις κατά ανθρώπινων ζωών».

«Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ θα μείνει όρθια και αταλάντευτη στον αγώνα για ελεύθερη έκφραση των ιδεών και απόψεων κάθε πολίτη, καθώς και στον αγώνα για τη διασφάλιση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων όλων, αλλά και για τη δημοκρατική ομαλότητα και σταθερότητα, αναφέρει, μεταξύ άλλων η ανακοίνωση και καταλήγει: «Δεν θα επιτρέψουμε το πισωγύρισμα της πατρίδας μας στο χθες. Είμαστε βέβαιοι ότι οι εραστές της πολιτικής ανωμαλίας, από όπου κι αν προέρχονται, θα μπουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας».

Φ. Γεννηματά

Για το ίδιο θέμα, η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φ. Γεννηματά είπε ότι καταδικάζει με τον "πλέον απόλυτο" τρόπο τα σημερινά επεισόδια. Η επίθεση των "γνωστών αγνώστων" κατά των φοιτητών και ο τραυματισμός μελών της ΠΑΣΠ, δεν πρέπει να περάσει ως ένα τυχαίο γεγονός είπε η κα Γεννηματά και πρόσθεσε: "Οι αντιδημοκρατικές νοοτροπίες, από όπου και αν προέρχονται, όχι μόνο δεν δικαιολογούνται αλλά πρέπει να κρατούν όλες τις πολιτικές δυνάμεις σε εγρήγορση".Επιπλέον, τόνισε ότι εν όψει και του εορτασμού της Επετείου του Πολυτεχνείου, το ΠΑΣΟΚ καλεί όλους τους πολίτες "να σταθούν απέναντι σε όλες τις πράξεις βίας και τις φασιστικές προκλήσεις".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...