Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Mediterranean College Έναρξη του Προγράμματος Συμβουλευτικής Ψυχολογίας


«Η Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Mediterranean College, διαθέτει τη μεγαλύτερη στην Ελλάδα εμπειρία – πάνω από 3 δεκαετίες – στην παροχή αυτόνομων πανεπιστημιακών προγραμμάτων και τα πτυχία που απονέμει αναγνωρίζονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση και διεθνώς. Καλύπτει επίσης, τον τομέα της επαγγελματικής εξειδίκευσης, προσφέροντας προγράμματα HNDs στη Συμβουλευτική Ψυχολογία και τις Μαθησιακές Δυσκολίες και Professional Diploma στη Λογοθεραπεία, σε συνεργασία με τον αναγνωρισμένο Βρετανικό Εκπαιδευτικό φορέα Edexcel International, ο οποίος έχει αξιολογήσει το Mediterranean College για την παροχή των προγραμμάτων HND με άριστα, όσον αφορά στο ακαδημαϊκό προσωπικό, στην υλικοτεχνική υποδομή, στη βιβλιοθήκη και στις εσωτερικές διαδικασίες του Κολεγίου.» 

Η Σχολή Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών του Mediterranean College, σε συνεργασία με τοv Edexcel, ανακοινώνει την έναρξη του  προγράμματος επαγγελματικής εξειδίκευσης HND in Counselling  and Psychology (Συμβουλευτική Ψυχολογία), που οδηγεί στην απόκτηση HND, ενός πιστοποιημένου επαγγελματικού τίτλου σπουδών πανεπιστημιακού επιπέδου, με διεθνή αναγνώριση, που εκδίδεται απευθείας από τον Edexcel International, έναν φορέα που υπάγεται στο Βρετανικό Υπουργείο Παιδείας.

To HND in Counselling  and Psychology, είναι το μοναδικό μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Ελλάδα που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της επαγγελματικής εξειδίκευσης στη Συμβουλευτική Ψυχολογία.  Δεδομένου ότι απευθύνεται πρωτίστως σε επαγγελματίες του χώρου και φοιτητές συγγενικών προγραμμάτων οι οποίοι θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να ενισχύσουν τα προσόντα τους , το πρόγραμμα έχει έντονο βιωματικό χαρακτήρα.

Το πρόγραμμα προσφέρεται στη διάρκεια τεσσάρων εξαμήνων με τη μορφή part-time (2 απογεύματα την εβδομάδα) ή distance-learning (2 ημέρες / μήνα, Παρασκευή απόγευμα και Σάββατο), ώστε να καλύψει τις ανάγκες των εργαζομένων φοιτητών αλλά και των κατοίκων της περιφέρειας.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην εκμάθηση και υιοθέτηση  των δεοντολογικών κανόνων που  διέπουν το επάγγελμα του Συμβούλου, την ευαισθησία του απέναντι σε θέματα διαφορετικότητας και την κατανόηση των δυσκολιών του σύγχρονου ανθρώπου. Επιπλέον, συμπεριλαμβάνει συμμετοχή των φοιτητών σε παιχνίδια ρόλων, όπου πειραματίζονται με τον ρόλο του συμβούλου και σε ομάδες προσωπικής ανάπτυξης που στοχεύουν στην αυτογνωσία. Η διδακτική ύλη εμπλουτίζεται από την επαγγελματική εμπειρία των καθηγητών, οι οποίοι παράλληλα με την ακαδημαϊκή τους ιδιότητα εργάζονται ως σύμβουλοι και ψυχοθεραπευτές.

Η δομή του προγράμματος έχει ως εξής:

1ος Χρόνος:

Ανθρώπινη Ανάπτυξη, Εισαγωγή στη Μεθοδολογία της  Έρευνας, Ανάπτυξη Συμβουλευτικών Δεξιοτήτων, Θεωρίες Συμβουλευτικής, Κοινωνική  Ψυχολογία, Ερευνητικές Μέθοδοι  και Στατιστική Ι, Προσωπική Ανάπτυξη Ι, Δεοντολογία και Ίσες Ευκαιρίες .

2ος Χρόνος:

Γνωστικές –  Συμπεριφοριστικές Προσεγγίσεις στη Συμβουλευτική Ι, Προσωποκεντρική Προσέγγιση στη Συμβουλευτική Ι, Ψυχοδυναμικές Προσεγγίσεις στην Ψυχολογία, Προσωπική Ανάπτυξη ΙΙ, Γνωστικές – Συμπεριφοριστικές προσεγγίσεις στη Συμβουλευτική ΙΙ, Προσωποκεντρική Προσέγγιση στη Συμβουλευτική ΙΙ, Συμβουλευτική Σχέσεων, Πρακτική. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι απόφοιτοι του προγράμματος έχουν την δυνατότητα να εγγραφούν στο Βρετανικό Σύλλογο Συμβούλων και Ψυχοθεραπευτών (BACP).

Το HND in Counselling and Psychology προσφέρεται στην Ελληνική Γλώσσα και απευθύνεται σε Πτυχιούχους και φοιτητές ΑΕΙ, ΤΕΙ, Κολεγίων και Πανεπιστημίων του εξωτερικού, από τους κλάδους της Ψυχολογίας  και των Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών, καθώς επίσης και σε επαγγελματίες της Υγείας και της Ψυχικής Υγείας, Κοινωνικούς λειτουργούς και Εκπαιδευτικούς.

Για περισσότερες πληροφορίες: Mediterranean College, Aθήνα:  Πατησίων 107 & Πελλήνης 8, τηλ.: 210 8899600, Θεσσαλονίκη: Εγνατία 2-4, τηλ.: 2310 547 708, Βαλαωρίτου 9 – τηλ.: 2310 287779, www.medcollege.edu.gr, e-mail: info@medcollege.edu.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...