Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Αρβανιτόπουλος: Επιδοτήσεις στους φοιτητές που θα μετακινηθούν λόγω σχεδίου Αθηνάς

Tην παροχή επιδοτήσεων στους φοιτητές που θα υποχρεωθούν να μετακομίσουν λόγω των συγχωνεύσεων των σχολών και τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ που προβλέπει το σχέδιο Αθηνά για την αναμόρφωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης προανήγγειλε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην κρατική τηλεόραση ο κ. Αρβανιτόπουλος σχολιάζοντας το σχέδιο Αθηνά το οποίο προβλέπει τη μείωση των τμημάτων σε 386, από 480 που είναι έως σήμερα,ανέφερε χαρακτηριστικά πως «θα μεριμνήσουμε ώστε να καλυφθούν οι όποιες δυσκολίες προκύπτουν».

Παράλληλα, εξήγησε πως η χορήγηση των επιδοτήσεων αυτών θα γίνει με συγκεκριμένα κριτήρια τονίζοντας πως «δεν είμαστε κοινωνικά ανάλγητοι. Πρωταρχικός μας στόχος είναι οι θυσίες των πολιτών να μην πάνε χαμένες».

Σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας ο αριθμός των φοιτητών που θα αναγκαστούν να αλλάξουν πόλη φοίτησης κυμαίνεται από 10.000 έως 15.000.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε νωρίτερα και ο υφυπουργός Παιδείας, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, κάνοντας λόγο για «πρόνοιες» προκειμένου να υποστηριχθούν οι μετακινήσεις φοιτητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...