Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Νέα δράση με τίτλο "Πρόγραμμα Mentoring του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων"

Η Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας (ΔΑΣΤΑ), το Γραφείο Διασύνδεσης και η Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στο πλαίσιο δράσεων που υλοποιούν για την υποστήριξη των ...
φοιτητών και αποφοίτων του Ιδρύματος σε θέματα απασχόλησης, σταδιοδρομίας και επιχειρηματικότητας υλοποιεί μια νέα δράση με τίτλο "Πρόγραμμα Mentoring του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων".

Το πρόγραμμα Mentoring απευθύνεται σε τελειόφοιτους φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και σε επαγγελματίες, επιχειρηματίες με πλούσια επαγγελματική εμπειρία και αποτελεί μια σχέση συνεργασίας μεταξύ δύο ατόμων, φοιτητή και επαγγελματία, η οποία θα επιτρέπει την ανταλλαγή εμπειριών, απόψεων, πληροφοριών και πρακτικών συμβουλών για ένα συγκεκριμένο τομέα απασχόλησης.

Σκοπός του προγράμματος Mentoring είναι η υποστήριξη τελειόφοιτων φοιτητών στη διαχείριση της προσωπικής και επαγγελματικής τους ανάπτυξης, έτσι ώστε να μεγιστοποιήσουν τις προοπτικές τους και να εξελίξουν τις δεξιότητες τους.

Επιμέρους στόχοι του προγράμματος Mentoring είναι:

· η διερεύνηση νέων προοπτικών επαγγελματικής ανάπτυξης
· ο προσδιορισμός πιθανών τομέων ανάπτυξης
· η μάθηση και εξάσκηση σε τεχνικές ένταξης στην αγορά εργασίας
· η βελτίωση της αυτοπεποίθησης
· η διεύρυνση του προσωπικού δικτύου επαφών και
· εν γένει η απόκτηση γνώσεων και εμπειριών για την ανάπτυξη του προσωπικού σχεδίου ανάπτυξης (career planning)

Ακολουθώντας τη ροή υλοποίησης της συγκεκριμένης δράσης, μετά τη διαδικασία των αιτήσεων, ακολούθησε η διαδικασία του «ταιριάσματος» ενός Μέντορα (Mentor) με έναν τελειόφοιτο φοιτητή (Mentee) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και δημιουργήθηκαν τα πρώτα ζευγάρια, τα οποία θα συνεργαστούν για 6 μήνες.

Επόμενο προκαθορισμένο βήμα, σύμφωνα με τη δομή του προγράμματος Mentoring του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, είναι η πραγματοποίηση της 1η Ομαδικής Συνάντησης (Ο.Σ.), η οποία θα λάβει χώρα το Σάββατο, 23 Ιουνίου 2012, στις 6.00 μ. μ. στο χώρο της Μονής Δουρούτης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Σκοπός της συνάντησης αυτής είναι η εκπαίδευση των Μεντόρων (Mentors) στις αρχές και τη φιλοσοφία του Mentoring και η γνωριμία τους με τους καθοδηγούμενούς τους (Mentees). Την εκπαίδευση των Μεντόρων θα αναλάβει η κα Βαρβάρα Ασημακοπούλου, Σύμβουλος Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού, Business Coach και Mentor του Ευρωπαϊκού Δικτύου για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα Mentoring μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κα. E. Γερωνυμάκη, Υπεύθυνη της Δομής Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας (ΔΑΣΤΑ) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και συντονίστρια του Προγράμματος Mentoring του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, email: egeronim@cc.uoi.gr, τηλ. 2651007278.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...