Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Mediterranean College Διεξαγωγή Χριστουγεννιάτικης Εθελοντική Δράσης

Οι Σχολές Μηχανικών και Παιδαγωγικών του Mediterranean College στα πλαίσια της κοινωνικής δράσης του Κολλεγίου και της ευαισθητοποίησης των φοιτητών στην εθελοντική προσφορά την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου ανακαίνισαν ένα χώρο του Ξενώνα «Φροντίδα».



Η Διεθνής Εταιρεία Στήριξης της Οικογένειας «ΦΡΟΝΤΙΔΑ» είναι μία αστική και μη Κερδοσκοπική Εταιρεία που τελεί υπό κρατική εποπτεία, στεγάζεται σε χώρο που έχει διατεθεί από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αντίληψης αλλά δεν επιχορηγείται.


Η «ΦΡΟΝΤΙΔΑ» ασχολείται επί σειρά ετών με τα θέματα της οικογένειας με προτεραιότητα στην αντιμετώπιση θεμάτων ενδοοικογενειακής βίας, προτάσεις νομοθετικής μορφής καθώς και με την αντιμετώπιση  του σύγχρονου δουλεμπορίου (trafficking). Πάρα πολλές γυναίκες και παιδιά θύματα ενδοοικογενειακής βίας και του trafficking, έχουν φιλοξενηθεί στον Ξενώνα, ο οποίος πέραν της φιλοξενίας, παρέχει ψυχολογική στήριξη, νομική αρωγή και κάθε είδους υποστηρικτική ενέργεια για την ομαλή τους επανένταξη στην κοινωνία και αγορά εργασίας.


Οι φοιτητές και την δύο Σχολών με μεγάλο ενθουσιασμό μετέτρεψαν ένα αποθηκευτικό χώρο σε playroom - χώρο μελέτης. Έκαναν πολλαπλές εργασίες: άδειασαν και προετοίμασαν τον χώρο, πραγματοποίησαν βελτιωτικές τεχνικές εργασίες, τον έβαψαν και τον διακόσμησαν. Επίσης, έπαιξαν και προσέφεραν δώρα στα παιδιά που φιλοξενούνται στον Ξενώνα.


Η δράση αυτή, με αφορμή τις εορτές που πλησιάζουν, είχε ως στόχο την προσφορά των φοιτητών του Mediterranean College στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο και λειτούργησε ως εφαλτήριο για την περαιτέρω ενεργή συμμετοχή τους σε παρόμοιες δράσεις.


Για περισσότερες πληροφορίες: Mediterranean College, Πατησίων 107 & Πελλήνης 8, Αθήνα, τηλ.: 210 8899600, www.medcollege.edu.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...