Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

ΟΑΕΔ: Επιδότηση 10.000 ευρώ σε άνεργους νέους

Μέσω της «επιχειρηματικότητας νέων με έμφαση στην καινοτομία» - Σε ποιους θα δοθεί προτεραιότητα - Μέχρι 30 Δεκεμβρίου οι αιτήσεις

Επιχορήγηση ύψους 10.000 ευρώ θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν 2.000 άνεργοι νέοι έως 35 ετών, μέσω του προγράμματος του ΟΑΕΔ «Επιχειρηματικότητα νέων με έμφαση στην καινοτομία».

Συγκεκριμένα, προτεραιότητα θα δοθεί στους άνεργους νέους που θα αναπτύξουν δραστηριότητα, η οποία απαιτεί την ενεργή απασχόληση και παρουσία τους, σε κλάδους και τομείς της οικονομίας που ενσωματώνουν την καινοτομία.

Η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται σε 12 μήνες και το ποσό των 10.000 ευρώ θα δοθεί σε τρεις δόσεις.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι ενταγμένοι νέοι ελεύθεροι επαγγελματίες θα πρέπει να έχουν υποχρεωτικά ολοκληρώσει πρόγραμμα συμβουλευτικής υποστήριξης (mentoring) όπως αυτό ορίζεται στο Σχέδιο Δράσης Στοχευμένων Παρεμβάσεων για την Ενίσχυση της Απασχόλησης και της Επιχειρηματικότητας των Νέων του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας - Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και άλλων Πόρων.

Ως επιλέξιμες γεωγραφικές περιοχές ορίζονται οι 11 περιφέρειες της χώρας.

Οι λεπτομέρειες και οι όροι υλοποίησης του προγράμματος περιλαμβάνονται στη σχετική Δημόσια Πρόσκληση που έχει αναρτηθεί στο διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ.

Οι αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για υπαγωγή στο πρόγραμμα υποβάλλονται ηλεκτρονικά από τις 30 Δεκεμβρίου επίσης στο διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...